Jan Rosák oslaví 50 let za rozhlasovým mikrofonem

2. březen 2021, aktualizováno

Jan Rosák oslaví v pátek 5. března 50 let za mikrofonem Dvojky. Stanice Český rozhlas Dvojka proto připravila speciální vysílání, které vyvrcholí pořadem Šťastnou cestu po 13. hodině. K rekordnímu výročí přijde Janu Rosákovi popřát a zavzpomínat mnoho zajímavých hostů. Moderování se ujme Jan Čenský.

Jan Rosák začal působit v Českém, tehdy Československém, rozhlase jako externista v roce 1971 a v roce 1972 pak získal trvalou pracovní smlouvu. Začínal jako hlasatel na stanicích Praha, Hvězda, Vltava a v Zahraničním vysílání. Později kromě jiného moderoval například pořady Dobré jitro, vědecko-populární pořad Meteor nebo pořady Redakce zábavy. Moderoval také několik koncertů s Tanečním orchestrem Českého rozhlasu nebo koncertů se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu o Vánocích.

Čtěte také

K zajímavostem jeho práce v rozhlase patří i cca devět let působení jako vedoucí na letních a zimních rozhlasových táborech. Jeho hlavní a srdcovou stanicí byla ale především stanice Praha, celým názvem Český rozhlas 2 - Praha, která se později přejmenovala na současný Český rozhlas Dvojka.

Jan Rosák vysílá a baví posluchače na této stanici již celých 50 let. Tento úctyhodný výkon, věrnost, vytrvalost, profesionalita a především trvalá posluchačská přízeň z něj dělají rozhlasového rekordmana. V současnosti Jan Rosák na své oblíbené stanici Dvojka připravuje a moderuje pravidelný páteční pořad Šťastnou cestu a filmový měsíčník Bijáček.

Český rozhlas Dvojka zve posluchače na oslavu

Rozhlasový éter stanice Český rozhlas Dvojka bude v pátek 5. března věnován právě Janu Rosákovi a jeho rozhlasovému výročí. Posluchači se dozví nejen spoustu zajímavostí ze zákulisí působení J. Rosáka na Dvojce, ale budou si moci i zasoutěžit o speciální výhry věnované přímo Janem Rosákem.

Vše vyvrcholí speciálním živým vysíláním pořadu Šťastnou cestu v čase 13-16 h. Do studia přijde Janu Rosákovi pogratulovat a zavzpomínat spousta hostů jako například Karel Šíp, Josef Náhlovský, Adéla Gondíková a další. Role moderátora se při této slavnostní příležitosti výjimečně zhostí místo Jana Rosáka jeho rozhlasový kolega a kamarád Jan Čenský tak, aby si Jan Rosák mohl oslavu náležitě užít a mohl zavzpomínat na své rozhlasové působení spolu s hosty pořadu. J. Rosák zároveň připravuje autobiografii 50 let za mikrofonem, která by měla vyjít v polovině letošního roku.

Pořady Dvojky lze poslechnout i zpětně na webu Dvojky nebo v aplikaci mujRozhlas.

Spustit audio