Jitka Tomšíčková

Člen skupiny Hoboje

Pocházím z hudební rodiny, můj tatínek byl kapelníkem dechové hudby Polabanka. V letech 1983 – 89 jsem studovala hru na hoboj a anglický roh na Pražské konzervatoři ve třídě prof. F. X. Thuriho. První profesní zkušenosti jsem získávala od 5. ročníku, kdy jsem byla angažována v Karlovarském symfonickém orchestru.

Ve studiích jsem pokračovala na Hudební fakultě AMU, u prof. Lidmily Ježové (1989 – 1994). Během studií jsem postupně působila ve FISYO, Symfonickém orchestru hl. m. Prahy FOK a od r. 1992 jsem členkou SOČRu.

Jaký je můj nástroj?
Anglický roh je mi bližší než hoboj. Určitě je to pro jeho krásný a specifický zvuk. Jsou také pro něj v literatuře psaná krásná sóla.

Jaký byl můj dětský sen?
Vždycky jsem toužila poznat partnera, který by mě měl rád se vším všudy a mít krásnou rodinu. Dalším snem bylo maximálně se zdokonalit ve hře na nástroje (ať už klavír, hoboj nebo anglický roh).

Co mě baví?
Moc ráda čtu. Zajímá mě hlavně duchovní literatura. Ráda také nahlížím do jiné hudební kuchyně. Pasivně i aktivně. Od 4 let jsem zpívala a pak i hrála s tátovou kapelou. Několik let jsem spolupracovala s Big Bandem Václava Kozla a s dalšími osobnostmi české jazzové scény. Od roku 2011 působím také v Hudebním divadle v Karlíně.