Klára Kašparová

hudební redaktorka

Co dělám v rozhlase: Jsem hudební redaktorka pro mezinárodní hudební výměnu. Starám se o to, aby koncerty natočené Českým Rozhlasem byly v databázi pro mezinárodní hudební výměnu programů Eurorádia. Nabízím do zahraničí nejen záznamy koncertů, ale i přímé přenosy.     

Před rozhlasem: Věčný student, to jsem já. Mezi mé Alma mater se řadí Západočeská univerzita v Plzni (Humanistika), Ostravská univerzita (Klasický zpěv) a Univerzita Palackého v Olomouci (Muzikologie). Již během studia jsem se věnovala a pořád věnuji pedagogické činnosti jako učitelka zpěvu, hudebních kroužků a hudební výchovy a také jako aktivní zpěvačka. 

Co mě baví: Baví mne hodně věcí. Hudba. Cestování. Dobrá kniha. Hudba. Setkávání s přáteli. Tanec. Příroda. Hudba. Tvořivá práce rukama. Vodácká dobrodružství. Hudba. Kultura všeho druhu od filmů, divadla, opery po koncerty artificiální či nonartificiální hudby a všeho dalšího, co se dá nazvat kulturou. A to nejen jako divák, ale i jako performer. 

Životní motto: Horké srdce, chladná hlava. „Nelituji ničeho, co jsem udělala. Lituji pouze toho, co jsem neudělala, když jsem měla šanci.“