Malá černá hudba z Karviné zavítá do ČRo Ostrava

31. srpen 2011

Malá černá hudba z Karviné vystoupí 8. září od 18 hodin v Hudebním studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. Koncert v přímém přenosu uvádí redaktor ostravského rozhlasu Artur Kubica.

Malá černá hudba z Karviné patří už dvaadvacet let k předním dechovkám v České republice. Pod vedením kapelníka a klarinetisty Milana Kubky odehráli její muzikanti více než 300 koncertů. Na různých festivalech a dechovkových kláních získali spoustu domácích i mezinárodních ocenění. Cílem hudby je však především šířit dobrou muziku a obohacovat kulturní život regionu.

Do fonoték svých fanoušků přispěla Malá černá hudba čtyřmi CD s výběrem těch nejkrásnějších písní v tanečním rytmu. Ostatně, některé skladby v podání této karvinské hudby se staly nedílnou součástí dechovkových hitparád a v Českém rozhlase Ostrava především pořadu Chtěl bych mít kapelu. Malá černá hudba zaznívá také pravidelně v pořadu Přání plná písniček.

Koncert začne v 18.00 hodin, první hodina koncertu bude přenášena živě na vlnách Českého rozhlasu Ostrava. Pro návštěvníky Hudebního studia pak bude koncert dále pokračovat. Vstupenky v hodnotě 80,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava nebo v Ostravském informačním servisu.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio