Malování je velkou vášní dvou klientů Domova Libníč. Ježíškova vnoučata jim proto nadělila výtvarné potřeby

27. prosinec 2023 15:41

O tisíce splněných přání se i letos postarala Ježíškova vnoučata. Mezi obdarovanými jsou dva klienti Domova Libníč u Českých Budějovic. Oba mají odmala velkou zálibu v malování, tak si shodně přáli výtvarné potřeby. Díky Ježíškovým vnoučatům jim dárek poslali anonymní dárci.

Pavel Hraše v domově v Libníči rozbalil krabici, která skrývala několik palet, barvy a další výtvarné potřeby. „Můj děda byl malíř, tak mě k tomu vedl. Učitel ve škole byl také malíř, ten nám vysvětloval různé techniky, chodil s námi po okolí školy, kde jsme malovali,“ vzpomínal.

Maluje nejčastěji krajiny. „Domky, nějakou vesničku. Namaloval jsem také dům, ze kterého pocházím. Jak jsem si ho pamatoval, tak jsem ho nakreslil,“ řekl.

Výtvarné potřeby dostal i Pavel Zadražil. „My to máme v rodině, všichni malovali. Já maluji všechno, ale nejvíc krajiny. Mockrát děkuju,“ radoval se.

Ježíškova vnoučata letos obdarovala více než čtyřicet lidí z Domova Libníč, tedy zhruba třetinu klientů. „Nejčastěji si přáli oblečení, různá specifická trička, kosmetiku, drobnosti, knihy, předplatné časopisu,“ vyjmenovala vedoucí služby Helena Myšáková.

Pánové Pavlové jako jediní dostali své dárky s mírným předstihem. Ostatní klienti si je rozbalili přímo pod stromečkem na Štědrý den.

Spustit audio

Související