Med, agáve, nebo čtení Bible. Jaká je nejúčinnější antikoncepce?

21. říjen 2023

Moderátoři hotcastu Pot své posluchačstvo tentokrát berou na spanilou jízdu antikoncepčním orient expressem. Karel Vladyka je fascinován pomazáváním intimních partií cedrovým olejem ve starém Řecku, nebo kondomy aristokratů ze 17. století. Eliška Soukupová zase sdílí svou strastiplnou zkušenost s hormonální antikoncepcí a pokládá otázky k zamyšlení, které by bývala byla ráda, aby někdo před lety, než začala s antikoncepcí, položil jí.

V podcastu Pot se dozvíte, které antikoncepční metody vynalezené tisíce let před naším letopočtem se používají dodnes? Například biblická postava Onana a jeho metoda přerušovaného pohlavního styku je jednou z nejstarších dochovaných antikoncepčních metod. Proč bychom si z Onanova sexuálního stylu neměli brát příklad a jak se počítají plodné dny?

Metody bariérové i bezbariérové antikoncepce jsou dnes dostupnou záležitostí a moderátoři Eliška Soukupová a Karel Vladyka jsou přesvědčeni, že i s nimi je možné svou sexuální touhu rozdmýchat. „Používání spermicidních gelů může být docela zábava, když si představíš, že seš Kleopatra a pomazáváš si vagínu medem a agáve.“ říká Eliška a dodává „Proč existuje mnohem víc antikoncepčních prostředků pro ženy než pro muže, když kondom byl vynalezený jako jeden z prvních bariérových antikoncepčních prostředků?“

Jaké jsou rozdíly mezi hormonální a nehormonální antikoncepcí? Jak dlouho vydrží spermie mimo tělo, aby dokázala někoho oplodnit? To i mnohem více se dozvíte v aktuálním dílu.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.