Mirka Nezvalová: Modelkou snadno a rychle

27. listopad 2023

Odjakživa jsem se snažila pomáhat tam, kde to bylo potřeba. Takže když mi naše rozhlasová marketingová manažerka Anička před časem sdělila, že je třeba, abych se za studio stala jednou z dvanácti žen pro kalendář určený pro charitativní účely, neváhala jsem ani chvíli.

Prostě zapózuju pár minut před objektivem fotoaparátu a do přijatelné podoby mě upraví ve Photoshopu.

To jsem ale netušila, že krásné černé šaty návrhářky Terezy Sabáčkové jsou určeny pro postavy mnohem subtilnější, než mám já. Nasoukala jsem se do nich a doufala, že zatažené břicho a zadržený dech těch pár minut nějak přežiju.

Navíc jsem pro větší efekt byla dodekorována diamantovými šperky, jejichž hodnota prý přesáhla tři milióny. Uff, zvládla jsem to!

Ale ouha, ono se očekává, že se v oněch upnutých šatech, které neprominou vůbec nic, budu v rámci charitativní přehlídky procházet ještě po chodbě českobudějovické radnice. Bylo mi jasné, že tak dlouho mít zatažené břicho nedokážu.

Do přehlídky zbýval týden. Musím nasadit dietu a nejmíň tři kila prostě zhubnout. Ovšem moje pevná vůle zmizela už kdysi dávno v propadlišti dějin, takže jsem vymyslela dietu opravdu specifickou – brokolice vařená v páře se sýrem, zapíjená proseccem - to abych tu chuť spláchla.

Bublinky mi těch pár dnů opravdu pomohly přežít a já vkročila na pomyslné molo a změnila se v modelku. Bez klopýtnutí jsem prošla uličkou a doufala jsem, že mě kvůli bušícímu srdci neskolí infarkt.

Pokud si myslíte, že mi ta tři kila pak zůstala dole, jste na omylu. Zůstal mi ovšem dobrý pocit, že moje oběť asi nebyla marná. Kalendář Esence žen se totiž vydražil ve prospěch Krizového centra pro děti a rodinu za 55 tisíc korun. Nestrádala jsem tedy zbytečně.

autor: Mirka Nezvalová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Mirka Nezvalová: Módní diktát

    Moje babička Justýna se vždycky zasmála, když jsem dorazila s nějakým super módním kouskem oblečení. Pak mě poučila, že něco podobného se nosívalo už za jejích mladých let.

  • Mirka Nezvalová: Setkání s budoucím králem

    Tak jsem si podala ruku s britským králem Karlem III. Tedy tenkrát ještě s následníkem trůnu, protože se psal rok 1992 a o korunovaci si princ Charles mohl nechat jen zdát.

  • Mirka Nezvalová: Opilý mazanec

    Velikonoční svátky jsou za námi a můžeme začít plánovat, co příště s ohledem na tradice zvládneme lépe. Třeba, že se zdokonalíme ve zdobení kraslic nebo v pletení pomlázky.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.