Moderátorský přestup roku. Xaver Veselý zpovídá hosty na regionálních stanicích Českého rozhlasu

3. červen 2019

V pondělí 3. června začíná na regionálních stanicích Českého rozhlasu talk show Xaver a host. Historicky prvním hostem tohoto nového pořadu, který se bude vysílat každý všední den živě od 13 do 14 hodin, bude zpěvačka Helena Vondráčková. Zkušený moderátor Luboš Xaver Veselý se svých hostů bude ptát nejen na práci a soukromý život, ale i na životní plány a sny.

V úterý 4. června přivítá Luboš Xaver Veselý ve studiu královnu českého dabingu Valérii Zawadskou. Investigativní reportér Josef Klíma bude hostem u Xavera ve středu 5. června. O den později, ve čtvrtek 6. června, zavítá do studia další hudební host, zpěvák Dalibor Janda. První týden vysílání uzavře svou návštěvou v pátek 7. června zpěvák, muzikant, spisovatel a publicista Ondřej Hejma. „Pokusím se posluchačům přiblížit pomocí rozhovoru hosta tak, jak ho neznají. Ale vždy přátelsky. Navíc se budu snažit, aby to byl absolutně čistý žánr. Nechci nic vylepšovat, chci nabídnout absolutně čistý rozhovor,“ uvedl moderátor Luboš Xaver Veselý.

Luboš Xaver Veselý (* 25. 12. 1968) patří k nejzkušenějším rozhlasovým moderátorům v České republice. Dlouhodobě se věnuje především rozhovorům s osobnostmi. Kariéru moderátora začal v roce 1996 za mikrofonem soukromého brněnského Rádia Brno. Následně v roce 2002 nastoupil do rádia Frekvence 1, kde uváděl dopolední show Křížový výslech, posléze polední show Xaver na Frekvenci 1 a v posledních letech prestižní politickou debatu Press klub. Na Frekvenci 1 působil bez přestávky téměř 17 let. Pracoval také pro televizi Nova jako reportér, moderátor a scénárista. V České televizi měl v letech 2007-2008 svoji vlastní večerní talk show Cafe X.

Luboš Xaver Veselý se zároveň věnuje psaní. Vyšlo mu už devět knih, z nichž tituly Doživotí a Jak se těží miliardy získaly Cenu Egona Erwina Kische. Je také držitelem českého rekordu v moderování – v květnu 2008 na jevišti pražského divadla Palace vydržel nepřetržitě moderovat 24 hodin. V roce 2017 se stal spoluzakladatelem internetové televize XTV.

Autorky jednoho z nejposlouchanějších podcastů Českého rozhlasu představují nový formát Mikrovlnky

Buchty o tetování

V pátek 17. května zveřejnilo Radio Wave nový podcast Mikrovlnky – týdenní výběr toho nejlepšího z krátkých zpráv Wave News podle Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Nový zábavný formát autorek pořadu Buchty, jednoho z nejposlouchanějších podcastů Českého rozhlasu, nabídne týden co týden aktuální zajímavé příběhy, kuriózní události i pozoruhodné informace. Vtipné a svérázné Mikrovlnky přitečou každé páteční ráno všem odběratelům podcastů Radia Wave.

Luboš Xaver Veselý, jeden z nejzkušenějších rozhlasových moderátorů v České republice, moderuje od června 2019 každý všední den od 13 do 14 hodin na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu svoji talk show Xaver a host, do které si zve známé a zajímavé osobnosti napříč všemi profesemi. „Velmi mě těší, že naše řady posílil Luboš Xaver Veselý. Pokládám ho za rozhlasového profesionála, který svoji práci perfektně ovládá a navíc dokáže být vůči posluchačům i hostům velmi pozorný a empatický,“ dodal ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jan Menger.

Více se o novém pořadu dozvíte na xaverahost.cz.

Spustit audio