Multimédia

27. červen 2006

Vítejte na nových multimediálních stránkách Českého rozhlasu. Chcete si poslechnout váš oblíbený rozhlasový pořad? Rádi byste se podívali na některý pořad Českého rozhlasu i s obrazem jako v televizi? Toto jsou stránky pro vás.

Tyto stránky pro vás připravuje internetový tým Českého rozhlasu Online, který je i garantem těchto stránek. Stránky jsou vlastně jakýmsi multimediálním rozcestníkem, z kterého se rychle a pohodlně dostanete nejen na rozhlasový nebo televizní pořad, který vás zajímá, ale můžete zde objevit také mnoho pořadů Českého rozhlasu, o kterých jste zatím ani nevěděli.

Co zde naleznete?

Zatím nejznámějším multimediální pořadem Českého rozhlasu je projekt Odhalení, který od října 2005 můžete sledovat na internetu. Na stránkách www.rozhlas.cz/odhaleni naleznete rozsáhlou galerii audia, videa, fotografií a článků nejen o gorilách v pražské zoo, ale i o gorilách v Africe - ať už jde o gorily v záchranné stanici v Kamerunu (na kterou projekt Odhalení přispívá) nebo o gorily ve volné přírodě.

Český rozhlas Online spolupracuje s ostatními stanicemi Českého rozhlasu a připravuje pro ně multimediální pořady. Zmíněný projekt Odhalení je tvořen pro internetovou vzdělávací stanici Leonardo. Pro stanici Vltava a její internetovou podobou Ddur přenášel ČRo Online exkluzivně druhý zahajující koncert Pražského jara 2006 Má Vlast od Bedřicha Smetany v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Školu skateboardingu pak jistě ocení mladí posluchači Radia Wave, na jejichž stránkách se seznámíte se "skejtovými" triky a vůbec se zde dozvíte, "How 2 sk8".

Můžete si též vytvořit vlastní rozhlasové vysílání v sekci Rádio na přání. Jak název vypovídá, posluchač si sám vytvoří programovou skladbu "svého" rádia - stáváte se tím rozhlasovým dramaturgem stanice Českého rozhlasu.

Převážná část pořadů je samozřejmě v rozhlasové, tedy audio podobě, avšak i televizní tvorba Českého rozhlasu bude nadále rozšiřovat nabídku pro návštěvníky našeho webu v oblasti dokumentaristiky, publicistiky, vizualizace některých rozhlasových pořadů (např. Toulky českou minulostí) či přímých přenosů kulturních a společenských akcí.

Přejeme vám příjemnou zábavu na těchto stránkách a budeme rádi za každou připomínku k obsahu či funkčnosti webu. Vaše dotazy či připomínky adresujte na online@rozhlas.cz.

Spustit audio