Na cestě do Itálie a Chorvatska v kolonách. Na trase přes Rakousko jsou omezení

15. červen 2016

Chystáte se letos autem na dovolenou do Itálie nebo Chorvatska? Tak si dejte pozor na omezení v Rakousku. Kromě zúžení na našich dálnicích čekají řidiče komplikace s omezení u Vídně a taky kousek za Salzburgem.

„Na cestě do Itálie budete muset kousek za Salzburgem počítat s dopravním omezením. „Bohužel se zde setkávají dva pruhy. Jeden jde z Německa a druhý z Rakouska, ale také z Česka,“ říká mluvčí ÚAMK Petr Vomáčka. „Řidiči se tomu můžou vyhnout. Buď můžou jet přes město a pak objížďkami přes Alpy o kus dále nebo vystát tu kolonu a počítat s tím, že nějaké omezení bude,“ dodává Vomáčka.

Čtěte také

Nedaleko Salzburgu na dálnici A10 směrem na Villach odstraní silničáři omezení nejpozději do konce června. Řidič Libor, který stál s kamionem nedaleko na čerpací stanici tvrdí, že o kolonách se v Rakousku dozvíte i několik kilometrů dopředu. „Záleží, na které dálnici, někdy až 20 kilometrů předem.“

Uzavírka ve Vídni

Řidiče jedoucí přes Brno na Vídeň a tudy například do Chorvatska čeká několik důležitých omezení. Na průtahu Vídní opravují most přes Dunaj, který se bude v létě ve večerních hodinách dokonce uzavírat. Přes den se v hlavní sezoně jezdí dvěma pruhy v každém směru. Podle Petra Vomáčky je omezení přehledné. „Značení v Rakousku se dělá jiným způsobem než u nás. Překrývá se to původní značení, takže je vidět jenom značení dopravního omezení a dá se docela dobře orientovat. Řidič nijak nemusí zmatkovat, protože ho nepletou jak bílé, tak oranžové pruhy.“

Lepší je Maďarsko

Řidiče tu v létě čekají dlouhé kolony, a proto je dobré si cestu dobře naplánovat. ÚAMK doporučuje řidičům z Moravy, se Vídni vyhnout. Pokud nechtějí řidiči stát v dlouhých kolonách, mají raději jet přes Maďarsko.

Spustit audio