Nejstarší česká talkshow Tobogan slaví 30 let a vyráží na turné do všech krajů

22. leden 2020

Aleš Cibulka se svou talkshow, kterou vysílá živě každou sobotu před polednem na Českém rozhlase Dvojka, vyrazí na Tobogan Tour 30! po všech krajích České republiky. Série živých přenosů z divadel a kulturních domů potrvá po celý rok 2020 a vrcholem Tobogan Tour bude listopadová dvouhodinová show z pražské Lucerny.

V Městském divadle v Žatci se v sobotu 25. ledna uskuteční první slavnostní Tobogan. Hosty Aleše Cibulky budou Ilona Svobodová, Petr Kotvald a Marcela Březinová. „V České republice, a možná ani v Evropě, není jiný podobný formát, který by byl takovou dobu bez přestávky vysílán v přímém přenosu každý týden. Nepřetržitě. A to pouze ve dvou moderátorech,“ uvedl ředitel Programu Českého rozhlasu Ondřej Nováček.

Od zahájení vysílání pořadu v roce 1990 do roku 2004 byl průvodcem Toboganu Tomáš Sláma. Od podzimu 2004 jej moderuje Aleš Cibulka, který navíc v únoru letošního roku oslaví 20 let svého působení na vlnách Českého rozhlasu Dvojka.

TOBOGAN TOUR 30!

25. ledna – Ústecký kraj – Žatec
22. února – Kraj Vysočina – Jihlava
21. března – Liberecký kraj – Nový Bor
18. dubna – Středočeský kraj – Otvovice
9. května – Zlínský kraj – Luhačovice
13. června – Plzeňský kraj – Plzeň
18. července – Olomoucký kraj – Velký Týnec u Olomouce
29. srpna – Pardubický a královéhradecký kraj – Chrudim
12. září – Moravskoslezský kraj – Frýdlant nad Ostravicí
10. října – Karlovarský kraj – Ostrov nad Ohří
listopad – Jihomoravský kraj – Brno
listopad –  Praha – Lucerna
prosinec – Jihočeský kraj – Strakonice 

Termíny posledních tří speciálů roku budou upřesněny. Více informací o TOBOGAN TOUR 30! je k dispozici na webu dvojka.rozhlas.cz.

Spustit audio