Ondřej Prokop

moderátor Radiožurnálu Sport

Moderuje Dopolední proud na Radiožurnálu Sport.

Po maturitě na Obchodní akademii v Resslově ulici (obor zahraniční obchod) jsem absolvoval roční manažerský kurz a rok jsem strávil na jazykové škole (angličtina). V roce 1994 jsem začal pracovat ve sportovní redakci televize Premiéra, později Prima. Odtud jsem zamířil do televize Sport 1, která ale měla jen krátké trvání. Na konci roku 2001 jsem pak nastoupil do sportovní redakce ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sport mě zajímal odmalička. Jako žáček jsem hrál fotbal za Slavii a krátce i za Spartu. Do osmnácti let jsem hrál závodně tenis. Ovšem z toho, že neobjíždím turnaje ATP Tour a ani se neproháním po ligových trávnících, je jasné, že jsem to v aktivním sportu daleko nedotáhl. Těmto dvěma sportovním odvětvím jsem zůstal věrný alespoň jako rozhlasový reportér. Kromě toho mám u nás v redakci ještě "na starosti" basketbal.

Lidé kolem mě si možná myslí, že jsem někdy líný a flegmatický... a mají celkem pravdu :-) Kromě sportu mám rád hudbu od anglických kytarových skupin z přelomu osmdesátých a devadesátých let až po současné nu-jazzové a klidné chill-outové projekty. Mám rád dobré víno, pivo a jídlo.

redakce: sportovní redakce