Vladimír Šmehlík

moderátor

Připravuji a moderuji publicistický pořad K věci a provázím i vysíláním.

Co v rozhlase dělám:
V rozhlase připravuji a uvádím pondělní publicistickou čtvrthodinku K věci, což jsou rozhovory o aktuálním dění v Moravskoslezském kraji s lidmi, kteří veřejný život v kraji ovlivňují. Kromě toho moderuji převážně Hudební poštu, ale slyšet mě posluchači mohou příležitostně i jako moderátora ranního nebo odpoledního vysílání.

Jak jsem se k této práci dostal:
V rozhlase pracuji teprve od ledna 2023, dostat se k této práci nebylo složité, stačilo odpovědět na inzerát, poslat životopis a zúčastnit se konkurzu. Konkurz byl moc fajn, Richard Piskala mě vzal do studia, kde mě nechal přečíst zprávy, uvést reportáž a pak jsem vedl fiktivní rozhovor s neznámým umělcem... o pár hodin později jsem už věděl, že budu mít možnost zkusit si to i naživo.

Dosavadní kariéra:
Celý můj dosavadní pracovní život je spojen s kulturou a cestovním ruchem. Téměř dvacet let pracuji jako produkční kulturních akcí od divadla, přes koncerty, festivaly až po městské slavnosti a happeningy. Pět sezón jsem strávil v Komorní scéně Aréna jako tajemník uměleckého souboru.

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
Kromě kultury si odskakuji k mému velkému koníčku, kterým je cestování, což se přetavilo v další práci a to je průvodce v cestovním ruchu. Takže pokud mě zrovna neslyšíte na vlnách ostravského rozhlasu, tak jsem pravděpodobně někde v Hamburku, Budapešti nebo třeba v centru Ostravy a provázím turisty.

 

Telefon: 221 555 623 (produkce)
E-mail: vladimir.smehlik@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky