Vojtěch Šafařík

Producent orchestru

Narodil jsem se v Liberci, ale celý život žiji v Praze. Po maturitě na Gymnáziu Jana Keplera jsem nastoupil na PřFUK, kde jsem studoval biologii (mojí konečnou specializací byla parazitologie ;-)). Ze studií jsem nicméně ve 3. ročníku zběhl ke klasickému zpěvu. Ten jsem vystudoval nejdřív na Pražské konzervatoři a pak na Royal College of Music v Londýně.

Zpěvu jsem se profesionálně věnoval 10 let a jako sólista jsem zpíval pod taktovkami dirigentů jako Sir Charles Mackerras, Kirill Petrenko, Sir Roger Norrington, Leif Segerstam či William Christie, a to v Komické opeře v Berlíně, v Mozarteu v Salzburku, v Cadogan Hall v Londýně nebo na festivalu v Aix-en-Provence. Hudební kariéru jsem nakonec opustil a před příchodem do SOČRu jsem pracoval v londýnských uměleckých agenturách IMG Artists a Rayfield Allied.

Jaký je můj nástroj?
Ještě do nedávna bych řekl, že je to můj hlas. V současné době je to spíš počítač a telefon.

Jaký byl můj dětský sen?
Asi jako mnohý malý kluk jsem nejprve toužil stát se popelářem nebo řidičem metra. Později jsem tyto sny přehodnotil;-)

Co mě baví?
Momentálně mě nejvíc baví náš malý syn. Baví mě samozřejmě moje práce. Jinak se ve volných chvílích rád věnuji výuce zpěvu a odreaguji se také při sportu nebo dlouhých výletech v přírodě.