Youtuber, tipy na knížky i hitparáda. Rádio Junior je tu pro děti a s dětmi

Hledáte ty nejkrásnější pohádky, dobrodružné příběhy nebo třeba zajímavé rozhovory s jedinečnými hosty? Stanice Rádio Junior doslova chrlí jednu novinku za druhou.

Rádio Junior, to jsou oblíbení moderátoři, hudba, pořady, youtuber Ševa, ale třeba i soutěže. S dětmi je od časných hodin, kdy je každé všední ráno vyprovází do školy Jirka Kohout, přes odpolední vysílání, až do večera, kdy se na ně těší zajímaví (někdy dokonce čtyřnozí!) hosté v Klubu Rádia Junior. Pustit si mohou také krásné pohádky, dobrodružné rozhlasové hry nebo příběhy o nerozlučných kamarádech Vendovi a Fráňovi i o jejich spolužačce Anděle Vokurkové.

Předškoláci se díky Junioru vypraví do říše fantazie s neposedným strašidýlkem v Ušounově pohádkové školce. Potkat se s ním můžete i na mnoha kulturních akcích, kam tým Rádia Junior během roku vyráží.

Každý víkend děti řádí s hitparádou 

Bez hudby by to nešlo, a tak ani na Rádiu Junior nechybí pěkné písničky. Na milovníky muziky navíc každou sobotu a neděli čeká Hitparáda. I dospělí se tak mohou dozvědět, co zrovna u jejich ratolestí „frčí". Žebříček totiž moderátorce Kláře Novákové pomáhají sestavit ti nejpovolanější – děti. Ty mohou posílat tipy na písničky a ještě za to něco vyhrát. A kdo se udrží na předních příčkách? O tom se rozhoduje v hlasování na webu Rádia Junior.

Jsme správná partička a teď vysíláme my! 

K mikrofonům se nebojíme pustit ani děti. Vždyť je to jejich rádio! To skvěle dokazuje i pirátské vysílání Správná desítka. Každou sobotu se totiž na půl hodiny zhostí vlády nad stanicí partička deseti spolužáků, kteří s energií sobě vlastní ukazují, jak to podle nich má vypadat.

Ty, které zajímá, jak to v takovém rádiu chodí, rádi přivítáme na pravidelných exkurzích. Během nich si každý může prohlédnout také rozhlasové studio a vyzkoušet si, jaké je to mluvit na mikrofon.

Sleduj videa na YouTube

Dětská stanice Českého rozhlasu samozřejmě nezapomíná ani na nové trendy. Také si vaše děti oblíbily videa na YouTube? I tam mohou na Rádio Junior narazit, má totiž vlastní YouTube kanál. Najdete tam například rozhovory s hosty pořadu Klub Rádia Junior, ale i ztřeštěná videa Youtubera Ševy, který přibližuje témata vysílání stanice tak trochu netradičním způsobem a do každého vida „vpašuje" i nějakou tu užitečnou informaci. Pro nadšené čtenáře jsou pak určeny pravidelné recenze, které mají na starosti malí knižní agenti. Úsměv na tváři vám vykouzlí i kreslená verze seriálu Ve škole i po škole s Vendou a Fráňou. Kdo by si nepamatoval, jak se na svět díval, když mu bylo deset let.