Michal Macourek

hudební skladatel (nar. 1972)

Michal Macourek pochází z muzikantské rodiny. Jeho děda Harry Macourek, hudební skladatel a dirigent, ho vedl k hudbě od útlého mládí. Od roku 1986 studoval Pražskou konzervatoř v klavírní třídě prof. Emila Leichnera a na Konzervatoři Jaroslava Ježka v dirigentské třídě prof. Karla Fialy. O rok později začal souběžně studovat skladbu u prof. Milana Jíry. Na pražské AMU byl ve skladbě žákem prof. Marka Kopelenta, v oboru dirigování prof. Radomila Elišky.

V letech 1992–2005 působil jako pedagog na Pražské konzervatoři. Jeho skladby zazněly na několika významných festivalech a jsou nahrány na CD. Dirigentsky do roku 1998 spolupracoval s Bavorským rozhlasovým symfonickým orchestrem, v Česku spolupracuje s Plzeňskou filharmonií nebo Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu.
V roce 1998 se stal spoluzakladatelem a uměleckým vedoucím souboru pro soudobou hudbu s názvem Resonance, s nímž natočil profilové souborové CD se skladbami současných českých autorů (Piňos, Pokorný, Parsch, Zemek, Macourek). V roce 2018 založil Collegium Modern Prague Orchestra se kterým pravidelně koncertuje a také natočil několik CD pro společnost Musical Media. Je profesorem skladby na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Věnuje se též tvorbě jazzové a scénické (spolupráce s režisérem Karlem Weinlichem) a působí jako hudební režisér v Českém rozhlase. Koncertuje se svou manželkou Kateřinou v Duo Dacapo (flétna, klavír).

Tituly k prodeji:
Jarní preludia pro klavír

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz