Nové aquacentrum ve Vrchlabí už má napuštěné bazény a testuje technologie. Práce je ale ještě hodně

21. říjen 2022 08:02

Pětadvacetimetrový plavecký bazén v novém Aquacentru Vrchlabí už je napuštěný. Tobogán je na místě. Přesto si na první návštěvníky ještě počká dva a půl měsíce. Jedna z největších investic města v novodobé historii se má otevřít koncem prosince. Stavbu komplikovala spodní voda, covid, zdražení stavebního materiálu a také odliv ukrajinských dělníků. 

Čtěte také

Celkové náklady podle vedení města přijdou na necelých 190 milionů korun.

Se stavbyvedoucím Ondřejem Matouškem jsme právě vešli do vstupní místnosti. „Po pravé ruce je vidět recepce a turnikety, kde bude vstup do šaten a výtah.“

A po levé straně najdou návštěvníci prostor na občerstvení. „Je tady zrmzlinárna, která je přístupná také zvenčí, potom je tu i bar, který má vlastní zázemí. Může se tam připravovat maso na hamburgery nebo pizzy.

V tuto chvíli jsme se už ocitli mezi bazény. Jak vidíme, většina z nich už je napuštěna. „Hlavní plavecký bazén, to je pětadvacítka. Potom whirpoolka a cvičný bazén.

V těchto dnech se technologie zkouší

Čtěte také

„Provádíme funkční zkoušky jednotlivých okruhů. Tam v zadní části jsou vidět dojezdy tobogánů, které jsou zatím zakryty a chráněny proti poškození a zaprášení. Probíhá tam obklad vnitřního tobogánu, vysvětluje Ondřej Matoušek.

„Instalace tobogánu ale nebyla jednoduchá. Přijelo nám několik kusů v jiné barvě, takže ty jsme museli nechat převyrobit. Je to vysokotlaký laminát stříkaný do forem, takže vnitřek je krásně hladký. Vnější část má ale určité vady, takže to se ještě musí doopravit.

Přesunuli jsme se ven, vystoupali jsme na tobogánovou věž. Odtud je vidět celý bazén i probíhající venkovní práce. „Dláždíme z kostek žuly tři chodníky. Dále připravujeme silnici pro asfaltování. Pracuje tu i zahradník, který sází stromy, děláme hydroosev.

Čtěte také

„Jedeme na původní termín, ale už od začátku tam byl jistý skluz. Když se zakládala stavba, tak byl problém se spodní vodou, říká místostarosta Vrchlabí Alfréd Plašil z Volby pro město.

A dodává, že právě v těchto dnech pracují na cenách vstupného. „Mysleli jsme si, že by to mohlo být 150 korun za 90 minut. Ale teď to vypadá, že bychom se pohybovali kolem 200 korun.

První návštěvníci by měli nové Aquacentrum ve Vrchlabí navštívit tři dny po Štědrém dnu. Tedy 27. prosince.

Spustit audio

Související