Obecní dům plný pohádek

15. září 2023

Nový školní rok jsme zahájili společně s Dětskou operou Praha a ženským sborem Carmina Bohemica ve Smetanově síni Obecního domu. O doprovod se postaral Symfonický orchestr hl. m. Prahy s dirigentem Janem Kučerou.

Zaplněný sál Obecního domu dětským publikem si s námi pobrukoval od prvních tónů. V hledišti byli vlastně i účinkující, protože nás bylo tolik, že část z nás zpívala i pod pódiem. Role moderátora se ujal pan dirigent Honza Kučera a šlo mu to náramně.

První písničkou jsme nasadili laťku opravdu vysoko – všemi milované Krkonošské pohádky si s námi pobrukoval nejeden divák. Dále zazněl výběr znělek z večerníčků a další snové melodie. Děti v hledišti se zapojily do komunikace s moderátorem-dirigentem a rozproudilo se veliké povídání o světě pohádek. Všichni odvážení diskutující byli odměněni.

Na koncertě se zpívaly známé písničky z pohádek, zazněly také melodie z Arabely, S čerty nejsou žerty nebo legendární znělky Karla Svobody ze seriálů Návštěvníci a Cirkus Humberto.

V závěru jsme návštěvníky překvapili společným zpěvem, kde pomohla sólistka Michaela Gemrotová a společně sálem zněla píseň Větře, větříčku z pohádky S čerty nejsou žerty. Hostem koncertu byl i herec Zdeněk Piškula, který nám zazpíval legendární píseň z pohádky Obušku z pytle ven!

Doufáme, že se všem posluchačům, mladým i starším, podařilo zavzpomínat na pohádkový svět plný krásné hudby a jsme vděční, že jsme byli přizváni ke spolupráci na tomto koncertu!

Charlotta Šnorová

Spustit audio