Pěvecká soutěž START.ROZHLAS.CZ jde do finále

16. duben 2012

Celkem pět dívek postoupilo do finále pěvecké soutěže START.ROZHLAS.CZ, kterou vyhlásil Český rozhlas na vlnách svých stanic. Až do 17. dubna mohou posluchači hlasovat pomocí SMS a rozhodnout, kdo vyhraje.

Vítězka loňského ročníku soutěže START.ROZHLAS.CZ Ilona Brymová považuje svoji účast v soutěži za splněný sen. „Pro každého zpěváka je klíčové dostat se se svým vystoupením před posluchače. A přesně to mi vítězství v soutěži START.ROZHLAS.CZ umožnilo,“ pochvaluje si Ilona. Stejně tak důležité jsou podle ní zkušenosti, které získala díky natáčení svého CD Harmonikář, což byla také součást výhry. Všem účastníkům letošního ročníku Ilona popřála: „Hodně štěstí, děcka!“

„Pro začínající zpěváky je soutěž START.ROZHLAS.CZ skvělou příležitostí ke zviditelnění a poměření svých pěveckých kvalit s ostatními. Český rozhlas touto cestou pomáhá mladým talentům k tomu, aby nastartovali svoji pěveckou kariéru. Ze soutěžních nahrávek a z průběhu soutěže máme velkou radost a všem finalistkám držíme palce. Děkujeme posluchačům za velkou podporu, kterou soutěžícím dávají,“ říká editorka webu START.ROZHLAS.CZ Tereza Jelenová.

START.ROZHLAS.CZ je pěvecká soutěž, kterou vyhlásil Český rozhlas v rámci soutěže Česko zpívá. Podle pravidel může do soutěže poslat nahrávku každý amatérský zpěvák ve věku 9 až 26 let. V roce 2012 se přihlásilo přes 400 mladých talentů z celé České republiky a přišly i nahrávky ze zahraničí. Letošní novinkou jsou tři soutěžní kola. První kolo bylo regionální, druhé celostátní a třetí, právě probíhající, je finálové. Nahrávky hraje kromě regionálních stanic Českého rozhlasu také Dvojka Českého rozhlasu. Ukázky nahrávek si můžete poslechnout na webu START.ROZHLAS.CZ.

O vítězi rozhlasové pěvecké soutěže mohou posluchači rozhodnout pomocí SMS zpráv. Stačí poslat SMS na číslo 907 77 04 ve tvaru START mezera kód soutěžícího. Cena jedné SMS je 4 Kč, službu provozuje ATS Praha. V každém kole je možné pro jednoho soutěžícího hlasovat ze stejného telefonního čísla pouze jednou.

Ve finále jsou:
Dominika Kožešníková: START 3522
Eva Matějovská: START 4913
Magdaléna Moudrá: START 2244
Marie Sejková: START 5618
Lenka Švestková: START 3121


Vítězku vyhlásí Český rozhlas v regionálním vysílání v pátek 20. dubna. Cenu vítězka převezme 21. dubna ve společenském centru UFFO v Trutnově.
Veškeré další informace najdete na webu START.ROZHLAS.CZ.
Více informací o soutěži Česko zpívá získáte na webu: cesko-zpiva.cz

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace