Po prázdninách znovu Pipi

17. září 2008

Začal nový školní rok a s ním pokračuje i projekt Rozhlasové hry živě. Vzhledem k tomu, že si děti po prázdninách jen velmi pomalu zvykají na pravidelný školní život, uvítali páťáci z Fakultní základní školy Chlupova z Prahy 13 naše pozvání k návštěvě a prohlídce rozhlasu a poslechu hry Pipi Dlouhá punčocha opravdu s velkou radostí.

Prohlídka Českého rozhlasu začala ve vstupní hale Římská 13, kde jsme se podívali na krátký film o tom, jak se zachycuje zvuk mikrofonem a kudy putuje, než jej uslyšíme z reproduktoru rozhlasového přijímače. Pokračovali jsme do atria, viděli jsme vysílací studio Českého rozhlasu 2 - Praha, nakoukli jsme do newsroomu Českého rozhlas 1 - Radiožurnálu a oknem jsme se podívali, jak pokračuje obří rekonstrukce historické budovy Vinohradská 12.

Za účasti režiséra Vlada Ruska a hudebního skladatele Kryštofa Marka jsme si poslechli Pipi Dlouhou punčochu a naučili se divošskou píseň Kurekuredutů z ostrova, kde je velkým tlustým bílým náčelníkem Pipin tatínek. V rolích zpěváků a hudebníků děti skvěle uspěly.

Návštěva Českého rozhlasu s exkurzí a poslechem hry se dětem moc líbila. Další cesta Rozhlasových her živě povede do Rokycan, kde studentům (tentokrát starším) představíme hru "Zázrak", kterou režíroval Aleš Vrzák. Pipi pro žáky páté či šesté třídy budeme opakovat začátkem prosince. Pokud byste měli o projekt zájem, napište nám na e-mail: hryzive@rozhlas.cz.

Spustit audio