Poznáte, co čtou?

31. říjen 2011

Co má společného slovenská herečka Božidara Turzonovová s Veřejným ochráncem práv – ombudsmanem Pavlem Varvařovským?...

Oba jsou mezi devíti osobnostmi, které jsme vybrali pro naši rozhlasovou soutěž Poznáte, co čtou?, což je volné pokračování každoroční březnové soutěže Řekni mi co čteš. Naši posluchači budou opět soutěžit v poznávání knih podle načtených zvukových ukázek. Tentokrát ve svých oblíbených knihách zalistovaly osobnosti, které dlouhodobě s rozhlasem spolupracují nebo jej navštívily v posledních měsících. S netradiční prosbou jsme oslovily tyto známé osobnosti: historičku Milenu Flodrovou, policejní mluvčí Denisu Kapitančíkovou, herce Miloslava Mejzlíka, hudebníka a skladatele Jiřího Pavlicu, kuchaře a restauratéra Emanuela Ridiho, herečku Božidaru Turzonovovouá, zpěvačku Naďu Urbánkovou, ombudsmana Pavla Varvařovského a meteoroložku Ivanu Záluskou. Soutěž s ukázkami z knih prezentované devíti osobnostmi uvedeme od 7. do 18. listopadu ve vysílání Českého rozhlasu Brno i na internetových stránkách brno.rozhlas.cz. Odpovědi budou účastníci soutěže posílat sms zprávami a každý všední den v odpoledním pořadu Rendez-vous vyhlásíme výherce. Ve hře bude celá řada pěkných knih a DVD a také poukázky na rodinné pobyty. „Určitě se našim posluchačům bude líbit krásná slovenština a přednes paní Božidary a jistě je pobaví i četba italského kuchaře Emanuela, ale všichni jsou úžasní. Zajímavý je i výběr jejich knih“, dodává k naší soutěžní novince Hana Ondryášová, šéfredaktorka Českého rozhlasu Brno.


Za spolupráci při soutěži Poznáte, co čtou? děkujeme Knihovně Jiřího Mahena v Brně a knihovnám v Jihomoravském a Zlínském kraji, především knihovnám v Babicích u Uherského Hradiště, Blansku, Boršicích u Buchlovic, Hrušovanech u Brna, Kroměříži, Kunštátě, Kyjově, Ořechově u Brna, Oslavanech, Rosicích, Slavkově, Štítné, Tišnově, Uherském Hradišti, Vsetíně, Vyškově, Zlíně a Židlochovicích.
Kontakt a info: Alena Podlucká, Český rozhlas Brno, public relations, alena.podlucka@bo.rozhlas.cz, tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace