Pražská muzejní noc 2010

11. červen 2010

Řada pražských muzeí a galerií ožije zítra večer netradičním programem. Akci před sedmi lety iniciovalo Národní muzeum v Praze, které ji i letos pořádá ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. města Prahy a Asociací muzeí a galerií.

Karel Oujezdský si pozval k mikrofonu generálního ředitele Národního muzea Michala Lukeše a zeptal se ho, jak se od svého prvního ročníku akce proměnila a zda už se stala pro Pražany tradičním kulturním počinem.

0:00
/
0:00

Pražské muzejní noci 2010 se účastní 28 institucí, které zpřístupní 53 objektů. I letos je zachována hlavní idea Pražské muzejní noci – tedy doprava a vstup do všech objektů zapojených do akce zdarma. Pouze v objektech Pražské informační služby a Národní kulturní památky Vyšehrad se platí symbolické vstupné. Zájemci o Pražskou muzejní noc mohou navštívit informační stany, kde se dozvědí vše důležité k průběhu této kulturní akce. Navíc zde mohou získat informační brožury a propagační materiály zúčastněných institucí. První informační stan bude otevřen již v pátek 11. 6. od 12 do 19 hodin před Hlavní budovou Národního muzea. Na stejném místě bude fungovat i v sobotu 12. 6. od 10 do 24 hodin, druhý informační stan bude od otevřen v sobotu 12. 6. v místě centrálního přestupního budu na Náměstí Jana Palacha od 10 do 24 hodin.

Více informací na webu Pražské muzejní noci.

Český rozhlas Leonardo se Pražské muzejní noci věnuje na svých internetových stránkách.


Spustit audio