Program

Čím se zabývá oddělení Programu a vysílání v Českém rozhlase?

Do tohoto centra patří především lidé, které znáte z vysílání celoplošných a speciálních stanic Českého rozhlasu – redaktoři, moderátoři, hlasatelé nebo zprávaři. A pak také ti, které sice neuslyšíte, ale bez nichž by se žádná stanice neobešla – zvukoví technici, hudební a slovesní dramaturgové, produkční, editoři.

Společně připravují programy na míru jednotlivým stanicím podle jejich specifického zaměření. Daří se jim to hlavně proto, že se většinou dokonale sžili se „svou“ stanicí a rozhlasová práce pro ně už dávno není jenom zaměstnání.

Stanice

Dvojka
Je rodinnou stanicí snaží se nabízet každému to, co ho ve vysílání zajímá. Věnujeme se žánrům, které může rozvíjet pouze rozhlas veřejné služby, jde například o dokument, reportáž, četbu, hry pro děti i pro dospělé, pohádky, zábavu.

Radio Wave
Je stanicí především pro mladě smýšlející populaci. Zajímá se o aktuální kulturní i společenské dění a nabízí posluchačům podněty pro cestu vedoucí od stereotypu středního proudu. Oslovuje vás hudbou napříč nemainstreamovými žánry a sdílí s vámi zájem o aktuální hudební dění.

Rádio Junior
Je speciální digitální stanicí pro děti a mládež, která zajišťuje vysílání s českými i zahraničními hity, živými vstupy, rozhovory s hosty, čtením na pokračování a soutěžemi. Nabízí pohádky, hry, básničky, poklady z rozhlasového archivu i novou tvorbu.

Vltava
Kulturní stanice, která se zabývá kulturou v nejširším slova smyslu; vysílá, natáčí a pořádá koncerty klasické a jazzové hudby, v jejím rámci jsou vysílány rozhlasové hry, dokumenty a četby. Informuje o všem, co se v Česku v kultuře děje.

Jazz
Vysílá zejména pro náročné zájemce o jazzovou hudbu s vyhraněným vkusem a přináší posluchačům aktuální zpravodajství ze světa jazzu.

D-Dur
Český rozhlas D-dur vysílá 24 hodin denně klasickou hudbu od renesance až po současnou tvorbu 21. století.

Radio Prague International
Zprávy, politika, ekonomika, cestování, kultura. Informace o České republice pro zahraniční posluchače a uživatele našeho webu v češtině, angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a ruštině.

Kompletní přehled

Archivní a programové fondy
Dušan Radovanovič
Marcela Benešová
Archiv
Tomáš Dufka
Jana Bartošová
Petra Holitscherová
Blanka Homolová
Jiří Hubička
Matěj Kadlec
Dagmar Knoblochová
Jitka Moravcová
Ingrid Neuhäuselová
Miloslav Novák
Tomáš Pánek
František Štambera
Jaroslava Svobodová
Miloslav Turek
Renáta Vinšová
Eva Vojáčková
Kateřina Vondráčková
Ivana Zuranová
Fonotéka
Jana Kameníková
Lucie Bourová
Anna Burdová
Naděžda Culková
Sylva Houšková
Petr Jíša
Renata Kadaníková
Jana Kaprasová
Martina Litterová
Pavel Nedbal
Marek Smetana
Josef Trávníček
Jiřina Víznerová
Rešeršní oddělení a knihovna
Marcela Blažková
Ondřej Franta
Martina Havlíčková Holá
Eva Kopřivová
Zuzana Kubišová
Tereza Plavecká
Renáta Průchová
Josef Řídký
Miroslav Tomek
Jana Žáková
Hlavní katalog
Jindřich Marek
Jindřich Bálek
Petr Budín
Miloslava Fialová
Kamila Hugrová
Ondřej Jurásek
Aneta Kosová
Vanessa Špačková
Vít Vavřina