Radiožurnál exkluzivně odvysílá slavnostní koncert k jubileu britské královny

1. červen 2012

Slavnostní koncert k 60. výročí vlády britské královny Alžběty II. s hvězdným obsazením odvysílá živě v pondělí 4. června Český rozhlas 1 – Radiožurnál. Na koncertě vystoupí například Elton John, Tom Jones, Annie Lennox, Paul McCartney, Kylie Minogue, Stevie Wonder, Robbie Williams a další hvězdy světové populární i klasické hudby. Přímý přenos začíná ve 20.30 hodin.

Radiožurnál zařadí na pondělní večer 4. června přímý přenos mimořádného koncertu, který se uskuteční u příležitosti diamantového výročí vlády britské panovnice, královny Alžběty II z prostranství před Buckinghamským palácem. Program koncertu připravila BBC společně s uznávaným britským hudebníkem Gary Barlowem. Koncert bude vysílat televize BBC One, BBC Radio 2 a v České republice exkluzivně i Radiožurnál díky spolupráci v rámci Evropské vysílací unie (EBU). Večerem bude posluchače provázet Petr Král.

Na koncertě vystoupí řada hudebních ikon: Elton John, Tom Jones, Annie Lennox, Madness, Paul McCartney, Kylie Minogue, Jools Holland, Jessie J, Shirley Bassey, Cliff Richard, Grace Jones, Ed Sheeran, Will.I.Am, Stevie Wonder, Cheryl Cole, Lang Lang, Gary Barlow a Robbie Williams. Doprovodí je BBC Concert Orchestra, dětský a ženský pěvecký sbor či hudba Královské gardy.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace