Radiožurnál je jedničkou na trhu, Český rozhlas výrazně posílil

14. leden 2021

Český rozhlas Radiožurnál se stal s náskokem nejposlouchanějším rádiem, významně posílila i pozice Českého rozhlasu na rádiovém trhu. Ukazují to aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 3. a 4. čtvrtletí 2020, které byly zveřejněny po roční přestávce způsobené okolnostmi koronavirové epidemie.

Podíl na rozhlasovém trhu

„Je skvělé, že stanice Českého rozhlasu v tomto obtížném období obstály a udržely si přízeň publika. Zvýšený zájem o informace významně posílil pozice Českého rozhlasu na trhu. Jasně se tím ukazuje, jak jsou média veřejné služby pro veřejnost důležitá a jak nezastupitelnou roli ve společnosti hrají. Nejviditelnějším výsledkem je návrat Radiožurnálu na pozici nejposlouchanějšího rádia po 15 letech. Za aktuální skvělé výsledky patří dík našim posluchačům i všem rozhlasákům, kteří i ve složitých podmínkách koronavirové krize dál zajišťují vysílání i jeho podporu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Výsledky denní poslechovosti

Radiožurnál poslouchalo denně 937 tisíc posluchačů, což je téměř o 100 tisíc více než dlouholetého lídra rádiového trhu Rádio Impuls (841 tisíc). Potěšující nárůst o 18 tisíc posluchačů zaznamenal i Český rozhlas Dvojka (344 tisíc), což potvrzuje správnost nedávno realizovaných programových změn stanice. Počet posluchačů Českého rozhlasu v průměrném dni překročil hranici 1 600 tisíc (1 605 tisíc). Rekordně narostl i podíl Českého rozhlasu na trhu na 24,1 %, což je o 1,4 p.b. více než v minulém období.

Spustit audio