Ředitelem Českého rozhlasu České Budějovice a Vysočina byl opětovně jmenován Zdeněk Duspiva

26. srpen 2020

Rada Českého rozhlasu jmenovala s účinností od 1. října 2020 na dobu dvou let Zdeňka Duspivu ředitelem rozhlasových studií v Českých Budějovicích a na Vysočině. Funkci ředitele obou stanic zastává Zdeněk Duspiva již od roku 2013.

„Mezi stěžejní věci, které se během dvouletého působení Zdeňka Duspivy v roli ředitele stanic povedly, patří zvýšení jejich poslechovosti a návštěvnosti webu, více živých přenosů z terénu a intenzivní zapojení do projektu „Živé regiony“. Věřím, že jeho znalosti z mediálního oboru a digitalizace budou dále sloužit ve prospěch rozvoje obou stanic,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, který Radě ČRo Zdeňka Duspivu do funkce navrhl.

Zdeněk Duspiva stál u zrodu několika komerčních i alternativních rádií na jihu Čech. Během svého působení v oblasti médií se věnoval především problematice digitalizace. V letech 2006 až 2012 řídil z funkce národního koordinátora pro digitální vysílání celý proces přechodu na digitální TV. Od roku 2013 zastává funkci ředitele Českého rozhlasu České Budějovice a Českého rozhlasu Vysočina.

Spustit audio