Sekce generálního ředitele

Součástí Sekce generálního ředitele jsou regionální stanice Českého rozhlasu, Personální odbor, Oddělení právních služeb a Oddělení veřejných zakázek.

O regionálních stanicích Českého rozhlasu

Naši lidé dobře znají svůj kraj. Díky tomu vám redaktoři, moderátoři a zprávaři z regionálních stanic poskytují spolehlivé informace přímo z vašeho nejbližšího okolí. Vysíláme z rozhlasových studiích na 13 místech po celé České republice!

Zprávami, publicistikou i uměleckými pořady navíc rozhlasáci z regionů dotvářejí program celoplošných stanic.

Regionální stanice

Brno
Vysíláme celý den pro Jihomoravský a Zlínský region. Podílíme se zpravodajstvím, publicistikou i velkými uměleckými pořady také na vysílání celoplošných stanic.

České Budějovice
Rádio pro všechny Jihočechy a částečně i pro posluchače v Plzeňském a Středočeském kraji a na Vysočině.

Hradec Králové
Vysíláme regionální zpravodajství, ale kromě čerstvých zpráv a reportáží přinášíme také zábavu, poznání a příjemnou hudbu.

Vysočina
Vysočina jako na dlani. Přinášíme aktuální a spolehlivé informace, rozhovory a reportáže, zábavu i hudbu. Sídlíme v Jihlavě, ale naši reportéři mají základnu také v Havlíčkově Brodě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou!

Rádio DAB Praha
Nepřetržitý proud informací ze srdce Čech, to jsme my. Vysíláme aktuální i náročnější publicistiku, kvalitní hudbu a zábavu.

Region – Praha a střední Čechy
Nepřetržitý proud informací ze srdce Čech, to jsme my. Vysíláme aktuální i náročnější publicistiku, kvalitní hudbu a zábavu.

Karlovy Vary
Vysílá samostatně od listopadu 2018 každodenní pravidelné zpravodajství i zábavné pořady.

Liberec
Hraje vám českou hudbu od popu přes country až po současnou muziku. Ve zpravodajství se zaměřuje na aktuální informace z různých koutů Libereckého kraje. V publicistice představuje zajímavé osobnosti a odhaluje nevšední historii i současnost regionu.

Olomouc
Nabízíme akční zpravodajství, publicistiku, hudbu, rozhlasové hry i četby. Jsme jednou z předních kulturních institucí našeho kraje – v dubnu 2010 jsme obdrželi Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury.

Ostrava
Víme o všem, co se děje u nás na Ostravsku. Přinášíme aktuální informace s příjemnou českou hudbou i spoustou zajímavých pořadů.

Pardubice
Naši zpravodajové mapují každý den dění v Pardubicích, ale i v té nejzapadlejší vísce našeho kraje. Přinášíme rozhovory se zajímavými osobnostmi i informace ze sportu.

Plzeň
Regionální dění v Plzeňském a Karlovarském kraji je pro nás samozřejmost, ale máme přesah i do jižních, středních a severních Čech. Můžete si vybrat také z pestré nabídky hudebních pořadů.

Sever
Vysíláme pro Ústecký a Liberecký kraj, chytnete nás ale i ve středních nebo západních Čechách. Ve zpravodajství se zaměřujeme na dění ze severu Čech, odhalujeme nevšední historii a současnost svého regionu, představujeme vám zajímavé osobnosti.

Zlín
Od listopadu 2017 přináší posluchačům nejen každodenní pravidelné zpravodajství. Jeho redaktoři připravují v pracovních dnech ranní i odpolední vysílání, které nabízí servis, poučení a zábavu, ale i rozbor aktuálních problémů regionu.