Rozhlasáci z Olomouce pomohli získat peníze pro postižené

2. prosinec 2014

Český rozhlas Olomouc se v letošním roce poprvé zapojil do dobročinné akce sdružení Dobré místo pro život. Společně s vydavatelstvím Solen prodávali rozhlasáci na vánočních trzích punč a cukroví. Podařilo se jim tak získat více než 20 tisíc korun pro organizaci DC 90 Topolany, která se stará o postižené.

„Jsem rád, že se kolegyně a kolegové z týmu Českého rozhlasu Olomouc nesoustředí ‚jen‘ na práci, to znamená vysílání, ale rádi přispějí svou aktivitou k dobré věci, čímž určitě charitativní stánek na Vánočních trzích je. S Nadací Dobré místo pro život spolupracujeme už dlouho. Máme tak jistotu, že vybrané peníze pomohou tam, kde jsou nejvíce potřeba,“ uvedl ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata.

Ve čtvrtek 27. listopadu redaktoři a moderátoři Českého rozhlasu Olomouc a zástupci vydavatelství Solen prodávali punč a cukroví ve stánku Dobré místo pro život na Vánočních trzích v Olomouci. Veškerý výtěžek z prodeje získává Dětské centrum 1990 Topolany, kam nakonec půjde částka 20.805 korun.

„Český rozhlas Olomouc děkuje svým posluchačům, kteří přišli ve čtvrtek charitativní akci podpořit. Rádi bychom v této aktivitě pokračovali. Těšíme se na setkání se všemi příznivci na dalších podobných akcích,“ dodal Josef Podstata.

Dětské centrum 1990 Topolany je nestátní nezisková organizace, vybudovaná v roce 1990 občanským sdružením rodičů a přátel dětí a mládeže s postižením. Zařízení má nadregionální působnost s kapacitou 60 klientů. Poskytuje komplexní, tj. sociální, zdravotní a výchovné služby lidem se specifickými potřebami, kteří jsou postiženi mentálním nebo kombinovaným handicapem. V denním provozu se centrum stará o klienty bez ohledu na věk a pohlaví tak, aby jejich život byl srovnatelný s životy zdravých lidí.

Spustit audio