Šéfredaktorem ČRo Radiožurnál Sport bude Miroslav Bureš

26. září 2023

Od 1. října 2023 povede stanici Český rozhlas Radiožurnál Sport v roli šéfredaktora Miroslav Bureš. Doposud stanici řídil jako vedoucí programu. Jmenování Miroslava Bureše do funkce šéfredaktora stanice generálním ředitelem ČRo René Zavoralem dnes vzala na vědomí Rada Českého rozhlasu na svém veřejném zasedání.

„Miroslav Bureš je velmi zkušeným profesionálem. Oblasti sportu se věnuje více než 30 let, přičemž většinu svojí profesní kariéry zasvětil Českému rozhlasu. Věřím, že v čele stanice ČRo Radiožurnál Sport, která navazuje na bezmála stoletou tradici sportovního rozhlasového vysílání, zúročí veškeré svoje dosavadní znalosti. Očekávám, že za jeho působení bude tato stanice nabízet sportovním nadšencům i nadále kvalitní zpravodajství ze světa sportu, zprostředkuje posluchačům světové i české sportovní události a bude se věnovat sportu do hloubky,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Miroslav Bureš do sportovní redakce Českého rozhlasu nastoupil už ve 22 letech a od té doby ji po celých 30 let prakticky neopustil, i když průběžně získal zkušenosti i v jiných médiích, ať už tištěných nebo televizních a také na půdě sportovních klubů a federací. V roli rozhlasového reportéra pokrýval mimo jiné osmkrát olympijské hry, mnohokrát světové a evropské šampionáty ve fotbale, v atletice, v házené a v ledním hokeji. Od roku 2010 vedl sportovní redakci Českého rozhlasu, šéfredaktorem ČRo Radiožurnál Sport se stane od 1. října 2023.

Alena Benešová

Pozici vedoucí sportovní redakce Českého rozhlasu převezme po Miroslavu Burešovi Alena Benešová. „Těší mě, že se na vedoucí pozici ve sportovní redakci dostává vůbec poprvé žena. Přeji Aleně v této nové misi hodně úspěchů,“ dodal René Zavoral. Alena Benešová ve sportovní redakci působí již od roku 2002, nejprve jako externí spolupracovnice, od roku 2013 na hlavní pracovní poměr. Před nástupem na pozici vedoucí redakce pracovala na stanici Radiožurnál Sport jako koordinátorka a později jako editorka. Vystudovala fyzioterapii na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Karlově univerzitě.

Spustit audio