Společné letní zpívání

23. srpen 2023

Rok se s rokem sešel a nastal čas na náš letní koncert

Jako každý rok měla všechna naše oddělení možnost si společně zazpívat, tentokrát v kostele sv. Šimona a Judy a předvést, co se za poslední půlrok naučila. Rodiče, prarodiče, i jiní rodinní i nerodinní příslušníci samozřejmě odměnili všechny děti potleskem a úsměvy.

Naši nejmenší předvedli, jak umí zpívat a zároveň hrát na zvonečky či používat jiné části těla k muzicírování. Nechyběly ani veselé texty o vesmíru, dračí sani a o nosu, někteří dokonce zpívali poprvé sólo před tak velkým publikem. Než začal koncert, byly děti rozjuchané, ale při zpívání před tak velkým publikem předvedly, že to jsou naši malí profíci.

Starší zpěváčci z A3 nám zase ukázali, jak sehraní a vzorní dokážou být, s nadšením už na zkoušce obdivovali zpívání nejmenších i největších. Oni sami se za svůj výstup nemuseli vůbec stydět! 

„Předkoncertní“ oddělení opět dokázalo, že vícehlasy nejsou výsadou jen našich „veteránů“. Ohromili nás hitem Yellow Submarine od  Beatles nebo Babiččiným charlestonem ve spletitém mnohohlase. Navíc ti nejlepší a nejpilnější brzy zkusí své štěstí v koncertním oddělení na letním soustředění se svými staršími kamarády. Držme jim palce!

K závěru představilo své pěvecké umění koncertní oddělení, sice s kratším, ale zato velmi nabitým repertoárem! Třeba Hoj, hora hoj! od Otmara Máchy je půvabná čtyřhlasá halekačka, nebo variace na lidové melodie „Zpěvy lidu českého“ od Jana Maláta. Celý kostel byl zaplněn velkolepým zvukem a naši nejzkušenější zopakovali to, co již mnohokrát předtím dokázali – okouzlit a povznést nádhernou hudbou!

Na úplný závěr se více než sto sboristů a sboristek ze všech oddělení sešlo na pódiu, aby celý koncert završili hitem Ej, lúčka lúčka. O klavírní doprovod celého koncertu se postaral Tomáš Hojdysz.

Mnoho zpěváčků, včetně naší paní sbormistryně Věry Hrdinkové a asistentky sbormistryně Emy Blahové, si odnášeli domů květiny za svoje krásné výkony. Doufáme, že nejen my, ale i posluchači, odcházeli domů s dobrou náladou a radostí.

Těšíme se na vás opět 11. prosince v divadle Hybernia, sledujte naše sociální sítě, ať nic neminete.

Charlotta Daniela Šnorová

Spustit audio