Štěstí, zdraví, jazzujeme vám!

18. leden 2024

Společné koncertování Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu a Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma má svoji několikaletou tradici, ale poprvé šlo o vánoční koncert. Zazněly nejen tradiční vánoční písně či koledy, koncertní oddělení provedlo obnovenou premiéru koled v jazzové úpravě Karla Velebného.

11.12.202311.12.2023Nově si i naše přípravná oddělení užila velký bigbandový zvuk a zazpívala si za jeho doprovodu. Po loňském úspěchu a vyprodané Hybernii jsme se opět vrátili do tohoto krásného sálu v centru Prahy a rozezpívali celé hlediště neb předvánoční období je proto jako stvořené.

Koncert zahájili nejmladší zpěváčci a představili se hravými písničkami jako například Ušatá princezna a pak publikum vánočně naladili Vánoční roztomilostí Adamy Michny z Otradovic či skladbou Jaromíra Vomáčky a Zdeňka Borovce Už se zase těšíme na Ježíška. Na závěr jejich vystoupení zazněla píseň Padá sníh v doprovodu našich výborných jazzových muzikantů z RBBGB.

Přípravná oddělení A2 a A3 zazpívala skladby Petra Ebena, Jiřího Šlitra, Josefa Bartoše a vánoční lidové písně a koledy Štědrý večer nastal, Jingle bells, Pojďte chlapci k nám, Já malý přicházím koledovat a další. Za doprovodu RBBGB pod vedením dirigenta Vlado Valoviče zazpívala španělskou koledu či Purpuru.

26.10.202311.12.2023

Závěr koncertu tradičně patřil zpěvačkám a zpěvákům z koncertního oddělení, kteří provedli obnovenou premiéru jazzových koled v úpravě Karla Velebného, německou koledu Stille Nacht a další.

V závěru koncertu se na pódium pražského sálu Hybernia vrátili všichni členové Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu a zazpívali Pásli ovce valaši a Happy Xmas od Johna Lennona. I letos se zpěvákům podařilo strhnout publikum ke společnému zpěvu.

Spustit audio