Studio Česko i v televizi

2. duben 2012

Diskusní pořad Rádia Česko dostal od března i televizní podobu na UPC Express.

Hosty profilového pořadu Studio Česko, který reflektuje aktuální dění, jsou nejvýznamnější osobnosti z oblasti politiky, ekonomiky, byznysu a dalších oborů. Je vysíláno každý pracovní den už od roku 2006. Od března 2012 se relace nově objevuje jednou týdně i ve videoformátu, a to na webových stránkách Rádia Česko a ve vysílání kabelové a satelitní televize UPC Express.

„Jde o ukázkový příklad oboustranně prospěšné spolupráce veřejnoprávního a soukromého média. Český rozhlas dostal další zajímavou platformu pro šíření a propagaci svého programu a UPC kvalitní pořad, který obohatí jeho programovou nabídku,“ uvedl šéfredaktor ČRo Rádia Česko Václav Sochor.

„Studio Česko považuji i díky profesionálním moderátorům za jednu z nejkvalitnějších diskusí ve vysílání Českého rozhlasu, a proto mě těší, že ji můžeme zprostředkovat našim klientům také obrazem,“ řekl generální ředitel UPC Česká republika Václav Bartoň.

„Jsme potěšeni faktem, že Český rozhlas si za svého partnera v tomto netradičním spojení rádia a televize vybral právě UPC Express,” doplňuje Radomír Kaňok, výkonný ředitel SAT Plus, která je provozovatelem informačního kanálu UPC Express.

Spolupráce Českého rozhlasu a SAT Plus se týká vysílání úterního vydání odpolední půlhodinové relace. Živý přenos je zajištěn z televizního studia v pražské Závišově ulici ve zvukové podobě pro Rádio Česko a následně odvysílán v několika reprízách na kanálu UPC Express. Televizní stanice je dostupná všem klientům UPC v České republice s nabídkou analogové nebo digitální kabelové a satelitní televize, tedy celkem víc než 500 000 domácnostem. Ty můžou poslouchat vysílání všech centrálních stanic Českého rozhlasu v digitální kvalitě. Spolupráce Českého rozhlasu a SAT Plus je bezúplatná.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace