Světová gastronomie: Japonská kuchyně

3. leden 2007

Jaká vlastně je japonská kuchyně? Trochu exotická, ale hlavně velmi zdravá. Základem jsou ryby na všechny možné způsoby, krátkozrnná lepkavá rýže a zelenina v nejrůznějších proměnách a úpravách od sušené přes sterilovanou až po zcela čerstvou. Používají se různé druhy koření a japonská kuchyně se také neobejde bez sóji a výrobků z ní a hořkého slabého zeleného čaje. Podívejme se tedy, jak se připravuje japonská specialita - sushi.

mms://stream3.visual.cz/cro/reportaze/sushi56K_Dial_Up_Stream001.wmvswmv56mms://stream3.visual.cz/cro/reportaze/sushi256K_Stream001.wmvmwmv256mms://stream3.visual.cz/cro/reportaze/sushi512K_Stream001.wmvfwmv512http://ct1.server.streaming.visual.cz/ramgen/cro/reportaze/sushi56K_Dial_Up_Stream001.rmsrmv56http://ct1.server.streaming.visual.cz/ramgen/cro/reportaze/sushi256K_Stream001.rmmrmv256http://ct1.server.streaming.visual.cz/ramgen/cro/reportaze/sushi512K_Stream001.rmfrmv512

Spustit audio