V budějovickém rozhlase vystoupí Irena Budweiserová s Petrem Brantem

25. říjen 2010

Ve středu 27. října 2010 pokračuje další část rozhlasového hudebního cyklu Folková jíška Speciál. Hosty Pavlíny Jíšové se tentokrát ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice stanou zpěvačka Irena Budweiserová a českobudějovický kytarista a zpěvák Petr Brant. Koncert začíná v tradičních 19 hodin.

Nádherný hlas s nezaměnitelným "černým" přídechem – to napadne každého (byť jen průměrného) znalce české (nejen) folkové scény, když narazí na jméno Irena Budweisserová.
V našich luzích netradičně silný hlas této dámy dobře znají především příznivci souboru Spirituál kvintet, kde vždy býval jakýmsi rodinným šperkem a spolehlivě čněl nad ostatní. Osobitá zpěvačka již po dvě desetiletí kráčí i svou vlastní, poněkud komornější cestou. Není se co divit: její hudební apetyt je velmi košatý a v hrdle má nástroj, který jí dává možnost střídat žánry, polohy a styly, kdy si zamane.

Petra Branta nejvíce odlišuje od ostatních muzikantů hluboký, někdy až křaplavý, nezaměnitelný hlas, který mnozí jeho fanoušci ne neprávem přirovnávají ke kanadskému písničkáři Leonardu Cohenovi. Hraje na několik nástrojů, sám skládá a komponuje. Ovšem jeho hlavní profesí je sochařství.

Vstup je volný, místenky budou k vyzvednutí v rozhlasové recepci hodinu před začátkem koncertu.

Spustit audio