Velkou cenu formule 1 v Monaku vyhrál Nico Rosberg

24. květen 2015

Nico Rosberg dosáhl v neděli na třetí vítězství v prestižní Velké ceně Monaka vozů formule 1 v řadě. Jeho triumfu předcházela velká kontroverze v týmu Mercedes. Ten totiž do té doby suverénně vedoucího Hamiltona odvolal nepochopitelně do boxů.

Jezdec Mercedesu Nico Rosberg vyhrál Velkou cenu Monaka už potřetí za sebou a stáhl tak bodovou ztrátu na týmového kolegu Lewise Hamiltona na 10 bodů. Vše ale od začátku vypadalo úplně jinak. Na čele závodu se po startu z pole position držel právě Hamilton a zajížděl nejrychlejší kola závodu. Jezdci za ním, Rosberg a Vettel, na něj ztráceli až 11 sekund.

Čtěte také

Změna přišla v 64. kole. Verstappen po souboji s Grosjeanem boural a na trať musel vyjet safety car. Tým Mercedes Lewise Hamiltona následně poslal nepochopitelně do boxů na výměnu pneumatik a obral jej tak o téměř jisté vítězství. Na trať se vedoucí muž celkového pořadí vrátil až jako třetí a na tomto místě také závod dokončil.

Hamilton po projetí cílem musel zastavit v jedné z šikan a chybu jak se říká rozdýchat. Před stupni vítězů pak jen těžko skrýval smutek. O chybě týmu se Hamilton vyjádřil i na tiskové konferenci: „Nedokážu vyjádřit, jak se teď cítím. Pokusím se to popsat. Chyba byla na straně týmu. Měl jsem informace, že mám zajet do boxu na výměnu pneumatik, a tak jsem poslechl. Ale to byla chyba. Ještě se o tom budeme bavit.“

Čtěte také

Tento incident jistě rozjitří spory mezi Hamiltonem a Rosbergem. Pořadí ve velké ceně Monaka to už ale nezmění. První Rosberg, druhý Vettel a až na třetím místě Hamilton. Na další boje, hlavně jezdců Mercedesu, se mohou fanoušci těšit za 14 dní v kanadském Montrealu.

Spustit audio