Vítěz Coca-Cola PopStar živě ve studiu ČRo Ostrava

1. listopad 2010

Listopadovou koncertní sérii Českého rozhlasu Ostrava „Radio Ostrava Live“ tentokrát navštíví kapela UDG z Ústí nad Labem. V přímém přenosu z hudebního studia 1 zahraje ve čtvrtek 4. listopadu od 18.00 hodin.

Kapela UDG výrazněji na sebe upozornila v roce 2004, kdy se stala vítězem druhého ročníku hudební soutěže Coca-Cola PopStar. Na základě vítězství podepsala smlouvu na vydání alba s hudebním vydavatelstvím Sony BMG. Na podzim téhož roku vydala debutové album s názvem „Ztraceni v inspiracích“, na kterém hostovali Richard Krajčo nebo Matěj Homola z kapely Wohnout. Poté koncertovala po celé České republice jako předkapela skupin Kryštof, Divokej Bill, Horkýže Slíže a Wohnout. V roce 2007 vydává UDG druhou studiovou desku s názvem „Buď a nebe“. K podpoře této desky jedou celkem tři turné. Většina klubů je vyprodána včetně pražského Lucerna Music Baru. Loňské, třetí studiové album, nese název „Autoportrét“. Turné k desce proběhlo společně se skupinou Wohnout. Křest této třetí desky v pražské aréně Incheba navštívilo 2500 fanoušků. Kapela UDG pravidelně boduje v hitparádě T-music chart, v anketách Žebřík, v hitparádě Eso TV Nova; její písně se dostávají do rotací rádií.

UDG zahraje exkluzivně v přímém přenosu ve čtvrtek 4. listopadu od 18.00 do 19.00 hodin. Pro návštěvníky hudebního studia 1 ČRo Ostrava pak bude koncert dále pokračovat. Vstupenky v hodnotě 50,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci ČRo Ostrava.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Třinecko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio