Z čeho se potí Postíže? S Kašparovou a Strouhalem o seznamkách, intimitě a ideálech krásy

18. listopad 2023

Hotcast Pot navštívili Zuzana Kašparová a Jakub Strouhal, moderátoři podcastu Postíže. S Eliškou Soukupovou a Karlem Vladykou se společně zapotili a mluvili o seznamkách, ideálech krásy, které negativně dopadají nejen na lidi s postižením, o komunikaci v posteli i o svých oblíbených sexuálních polohách.

„Já se teďka neseznamuji s nikým, protože jsem se rozhodl vydělat hrozně moc peněz, a nemám na takové věci čas,“ prozrazuje o sobě Kuba, který je právě své pozdně kapitalistické Beyoncé éře. Když už se seznamuje, tak rád například v knihovně, ale podělil se i o své zkušenosti s online seznamkami.

Čtěte také

A jak mladí lidé s postižením vnímají svou atraktivitu ve světě posedlém zdravím? Zuzana upozorňuje na to, že standardy krásy dopadají negativně na všechny ženy: „Nemyslím si, že to je zkušenost jen žen s postižením. Ženy v určitém věku mizí z veřejného prostoru, protože jejich těla najednou nesplňují kritéria stereotypní krásy. Moje mizení bude kvůli zdravotnímu postižení možná jen rychlejší,“ říká Zuzana a dodává, že její pohled na sexualitu či atraktivitu se proměnil díky feminismu a podcastu Vyhonit ďábla.

Kubu už názory či komentáře na jeho postavu prý nijak nezasahují: „Protože jsem na vozíku a mám nemoc, která se neustále zhoršuje, tak objektivně s tím, jak vypadám, nemůžu nic dělat. V tu chvíli, když s tím nemůžete nic dělat, už je vám to vlastně jedno,“ konstatuje Kuba s tím, že svůj sex appeal vnímá například ve svém sebevědomí.

Jaké mají Jakub a Zuzana zkušenosti na seznamovacích aplikacích? Na kterých aplikacích sextovali za mlada? Jak setřást urážlivé komentáře na svou postavu? Co Zuzanu a Jakuba přitahuje na ostatních? A jak vypadá podle Jakuba sexuální poloha „pytel brambor“? Poslouchejte v hotcastu Pot.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Související