Zemřel radní ČRo Ladislav Jíša

23. březen 2011

Ve věku 61 let zemřel první místopředseda Rady Českého rozhlasu Ladislav Jíša. Podlehl problémům se srdcem, kvůli nimž byl náhle hospitalizován v nemocnici.

Prozatímní ředitel ČRo Peter Duhan k této smutné zprávě řekl: "Zpráva o úmrtí Ládi Jíši mě šokovala. O to víc, že ještě včera jsme si vyměnili SMS zprávu. Ujišťoval mě, že navzdory náhlým zdravotním krizím bojuje. Je mi to líto, moc líto. Bude nám chybět."

Ladislav Jíša pracoval v Českém rozhlase od roku 1975, během svého působení vystudoval dálkově Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a poté postgraduál na Vysoké škole ekonomické.

V Československém a následně v Českém rozhlase prošel řadou funkcí od techniky až po ústřední ředitelství. Po roce 1990 zde spoluzakládal komerční odbor.

Po odchodu z Českého rozhlasu v roce 1994 pracoval v TV Premiéra a Kabel Plus Sport a byl také externím spolupracovníkem České televize, mediálním poradcem a vysokoškolským učitelem. Od roku 1999 rovněž působil v roli ředitele mezinárodního rozhlasového a televizního festivalu Znojemský hrozen.

V radě Českého rozhlasu působil Ladislav Jíša od března 2006 a v dubnu 2010 byl zvolen prvním místopředsedou a tiskovým mluvčím rady.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace