Ženeva 2014: za chvíli to vypukne!

2. březen 2014

Už 6. března začne 84. ročník ženevského autosalónu. Jako tradičně se uskuteční v prostorách výstaviště Palexpo. A máte se na co těšit.

Výhodou ženevského autosalónu je jeho lokace přímo u letiště i vlakového nádraží. Díky tomu návštěvníci dorazí rovnou na místo konání a nemusejí se složitě přepravovat přes město. Pokud ovšem raději pojedete „po vlastní ose“, připravte se zhruba na tisícikilometrovou cestu – vyhledávače nabízejí trasu třeba přes Norimberk, Karlsruhe a Bern. Před Ženevou se pak určitě připravte na kolony a držte se ukazatelů na Palais des Expositions, Palexpo nebo Salon.

Přes 250 vystavovatelů z celého světa se představí v sedmi výstavních halách na 110 tisících čtverečních metrech. Ředitel výstaviště André Hefti slibuje, že letošní výstaviště bude opravdu „nádherné“. Fanoušky vozů určitě nalákají novinky nejen luxusních značek nebo těch sportovních. Nebude chybět ani tzv. Zelený pavilon, ve kterém najdete elektromobily a hybridy. V předvečer autosalonu bude vyhlášeno Evropské auto roku 2014. Nebude chybět ani speciální výstava zaměřená na legendární závod 24 hodin Le Mans.

A proto si zapamatujte otevírací dobu:

Dny pro novináře a odborníky:
4. března 2014 (úterý) – otevřeno od 7.30 do 19 hodin
5. března 2014 (středa) – otevřeno od 7.30 do 19 hodin

Dny pro veřejnost – 6. až 16. března 2014, otevřeno:
Pondělí až pátek – 10 až 20 hodin
Sobota a neděle – 9 až 19 hodin

Čerstvé informace vám budou přinášet naši reportéři Jan Říha a Petr Jansa. Čtěte články a prohlížejte fotografie na našem webu. Poslouchejte reportáže ve vysílání Radiožurnálu.

Spustit audio