Znamenitost

11. červen 2019

Český rozhlas se řídí vysokými standardy integrity, kvality a profesionality a snaží se nastavovat měřítka pro mediální průmysl. Byl nominován a získal několik profesních ocenění jak na domácí, tak mezinárodní scéně, a to za kvalitu, inovativnost a atraktivitu svých pořadů, obsahu, formátů a projektů.

Mezinárodní hodnotitelé navrhují pro Český rozhlas vizi, která zohledňuje to, čeho chce Český rozhlas dosáhnout ve vztahu ke svému publiku, a to,

Čtěte takéČeský rozhlas zvítězil na mezinárodním festivalu s hororem podle Miloše Urbana

čím se liší od konkurence: „Český rozhlas usiluje o to stát se nejvýznamnějším a nejdůvěryhodnějším poskytovatelem audioobsahu a audiozážitků pro všechny občany České republiky bez ohledu na jejich věk a také přední platformou pro sociální a kulturní dialog v rámci české společnosti.“

Práce v komerčních médiích je čím dál tím horší. Přidal jsem se k Českému rozhlasu, abych měl jako novinář prostor dýchat.
Radek Kedroň, šéfredaktor portálu iROZHLAS.cz

Významná část digitální strategie Českého rozhlasu spočívá na implementaci vysílání DAB+.

Čtěte takéiROZHLAS.cz je opět milionový, hlásí nejlepší výsledek v historii

Český rozhlas společně s Českými Radiokomunikacemi spustí v roce 2019 digitální přenos z dalších devíti DAB+ vysílačů.

Čtěte takéNovinářské ceny za rok 2018 získaly redaktorky Českého rozhlasu

Celkové pokrytí signálem multiplexu ČRo DAB+ tím vzroste ze stávajících 61 % na zhruba 80 % populace České republiky.

„Nicméně absence státní strategie v této otázce a odpor ze strany komerčních médií vůči zavedení DAB+ v České republice tento rozvoj omezují. To pro Český rozhlas představuje výzvu,“ komentují proces digitalizace mezinárodní hodnotitelé.

Spustit audio

Fotogalerie

O Evropské vysílací unii

Sledujte nás