Zprávy nemusíte hledat, přichází za vámi.

9. listopad 2010

Zpravy.rozhlas.cz, zpravodajský web Českého rozhlasu, nabízí na Facebooku novou aplikaci "Moje zprávy".

„Moje zprávy“ si mohou uživatelé Facebooku přiřadit mezi své aplikace. Pomocí nastavitelných boxíků si jednoduše vyberou oblast, která je zajímá, i počet novinek, které se jim mají najednou zobrazovat. Původní a ověřené zprávy tak mají ve své oblíbené sociální síti stále po ruce.

Zvolit si mohou zprávy z domova, ze zahraničí, sportu, kultury nebo vědy a techniky, ale i publicistiku.

Kateřina Křenová, vedoucí redakce internetového zpravodajství, vysvětluje: „Impulsem k vytvoření této aplikace byl fakt, že stále více lidí využívá Facebook i pro služby jako je e-mail nebo chat. Proč jim tedy neposkytnout v rámci této sociální sítě i kvalitní zpravodajství, které si podle svých preferencí upraví přímo uvnitř svého profilu? Komentovat a sdílet vybrané zprávy nabízí už naše fanouškovská stránka na Facebooku, toto je další krok.“

Nová aplikace navazuje na možnost personalizace části samotné homepage portálu zpravy.rozhlas.cz, která je v České republice mezi ostatními zpravodajskými weby ojedinělá.
Web zpravy.rozhlas.cz se ale zásadně liší i obsahem, který poskytuje. Informace, které zde naleznete, produkuje Český rozhlas původně pro své vysílání, proto je součástí většiny z nich i podoba v reálném zvuku. „Zprávy si můžete stáhnout do svého MP3 přehrávače a poslechnout si je třeba na cestě do práce,“ doplňuje Kateřina Křenová výhodu příspěvků v audio formátu na internetu.

Zpravodajský web Českého rozhlasu dále nabízí pouze původní a ověřené zprávy bez bulváru. Informace o dění v České republice zajišťuje hustá síť zpravodajů, zahraničí monitorují stálí zpravodajové ve 12 zemích světa, k významným světovým událostem vysílá rozhlas i zvláštní zpravodaje. Dále přináší neustále aktualizované dopravní zpravodajství založené na informacích Zelené vlny. Jako jediný zpravodajský portál poskytují zpravy.rozhlas.cz informace o dění v České republice v pěti světových jazycích a neobsahuje reklamu ani komerční sdělení.

Novou facebookovou aplikaci připravila pro internetové zpravodajství Českého rozhlasu internetová agentura SYMBIO Digital.

Pro více informací kontaktujte: Jana Kubáňová, PR a marketing manažer, tel. 221 552 802, mob.: 774 422 910.



Mgr. René Zavoral
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas
Tel. 221 551 310

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace