Zvířátka a Petrovští v Minoru

15. duben 2002

Zajít si do "nového" Divadla Minor ve Vodičkově ulici v Praze je radost. Prostor je to originální a přitom vkusný, s množstvím úžasných zákoutí a výtvarných legrácek. Už jen navštívit tyto prostory a projít se jimi je zážitek.

Zajímavé možnosti se však odehrávají i na scéně, jako například inscenace pohádky Zvířátka a Petrovští. Její autorkou je Zuzana Štancelová a loutky spolu s živými herci v ní hrají pod režijním vedením Vlada Štancela.

Zvířátka a Petrovští v Minoru

Jde o divadelní úpravu známého příběhu a herci se svými pomocníky se v něm opravdu vyřádí. Přitom je nutné vyzdvihnout pohybové schopnosti členů souboru Divadla Minor a jeho hostů - některé předváděné kousky se blíží baletu. Jejich společné bytí s loutkami je přitom přirozené (alespoň si žádná z loutek nestěžovala).

Jak už to chodí - dobro zvítězí nad zlem, i když mu to chvíli trvá, hodní dosáhnou svého a zlí jsou potrestáni. Zaplať pánbůh, že si na tuto iluzi můžeme zajít alespoň do divadla. Přitom se s našimi ratolestmi pobavíme i my dospělí. A pak (nebo předtím či o přestávce) si v nádherném divadelním baru můžeme dát skleničku vína, prohlížet si skvěle vypravený program k představení, který nemá daleko k dětské leporelové knížečce, obdivovat interiéry divadla nebo se dívat do rozzářených dětských očí. A to určitě stojí za to, ne? Inu - jak už jsem řekl na začátku: chodit do Divadla Minor je radost.

Divadelní bar
Spustit audio