Akce Daruj krev s Českým rozhlasem se vrací do historické budovy Českého rozhlasu na Vinohradské 12

13. červen 2011

V úterý 14. června 2011, u příležitosti Světového dne dárců krve, se uskuteční akce Daruj krev s Českým rozhlasem ve spolupráci s Fakultním transfuzním oddělením VFN Praha. Letos se tradiční akce vrací do zrekonstruované historické budovy Českého rozhlasu na Vinohradské 12 v Praze. Celodenní program navíc zpestří svou přítomností olympijská vítězka Martina Sáblíková, členka Centra sportu Ministerstva vnitra ČR.

„Těší nás, že se tato tradiční akce po letech vrací do budovy rozhlasu. Podpora ze strany Českého rozhlasu je velmi důležitá zvláště v současnosti, kdy je potřeba hledat nové dárce a zajistit pravidelné odběry krve. To je zásadní, protože dárcovská populace v České republice stárne“, říká primářka Fakultního transfuzního oddělení VFN Praha MUDr. Daniela Dušková.

Lidé mohou přicházet darovat krev do budovy Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2, od 8 do 14 hodin. Celou akci Daruj krev s Českým rozhlasem podpoří svou přítomností rychlobruslařka Martina Sáblíková, která bude hostem Radiožurnálu v dopoledním vysílání od 10 do 11 hodin. Přímý přenos pořadu proběhne přímo z foyeru Vinohradské 12 za účasti veřejnosti. Od 11 hodin bude následovat autogramiáda.

K příjemné atmosféře přispěje živá hudba. Dárci dostanou malý dárek, jako poděkování pro ty, kteří bezplatně přicházejí tuto životadárnou tekutinu darovat. Celý projekt organizuje Český rozhlas ve spolupráci s Centrem sportu Ministerstva vnitra ČR a agenturou SPORT INVEST GROUP.

O průběhu akce budou informovat po celý den stanice Českého rozhlasu.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace