Anketa Moderátor roku 2011 už zná TOP 10 nejobdivovanějších moderátorek a moderátorů

6. říjen 2011

Asociace rozhlasových organizací (ARO) dnes zveřejnila výsledky TOP 10 ankety Moderátor a Moderátorka roku 2011. Během září přišlo s tipy posluchačů na oblíbeného moderátora českého rozhlasového éteru celkem 29.900 sms zpráv. Jména vítězů obou kategorií budou oznámena 11. října na slavnostním večeru v rámci festivalu Prix Bohemia Radio Poděbrady.

Asociace rozhlasových organizací (ARO), která sdružuje Český rozhlas, Rádio Impuls a společnost Lagardère Active ČR zastřešující rádio Frekvence 1, Evropa 2, Bonton a Dance radio letos uspořádala 1. ročník ankety o nejoblíbenějšího moderátora a moderátorku všech českých rádií. Posluchači mohli po celé září posílat sms zprávy svým oblíbeným moderátorům, a to bez omezení jejich počtu odeslaných z jednoho telefonního čísla. Celkem bylo doručeno 29.900 sms zpráv.

„Jsem velice potěšen, že se Českému rozhlasu společně se soukromými stanicemi podařilo uspořádat tuto posluchačskou anketu, do které se mohl zapojit skutečně každý a vyjádřit tak své sympatie oblíbeným českým moderátorkám a moderátorům. Všichni víme, že lidský hlas je pro rozhlasovou tvorbu zcela zásadní, často bývá také považován za nejdokonalejší hudební nástroj,“ říká Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu a dodává: „Rád bych pogratuloval a zároveň i vyjádřil poděkování za jejich práci nejen moderátorům oceněných v Top 10, ale všem, kteří svým profesionálním moderátorským uměním obohacují naše posluchače.“


Top 10 v kategorii Moderátorka roku (řazeno abecedně):

Dufková Stanislava
Knížková Jana
Kobzanová Diana
Kociánová Martina
Kvasničková Eva
Magni Světla
Ponížilová Lubka
Retková Marie
Shánělová Hana
Výborná Lucie

Stručné informace o těchto moderátorkách v TOP 10 naleznete zde.

Top 10 v kategorii Moderátor roku (řazeno abecedně):

Cibulka Aleš
Gott Karel
Kokmotos Jiří
Kudrna Pavel
Moravec Václav
Pokorný Jan
Pomeje Jiří
Ruda z Ostravy
Sladký Karel
Vrba Zdeněk

Stručné informace o těchto moderátorech v TOP 10 jsou k dispozici zde.


Jména vítězů ankety Moderátor roku a Moderátorka roku budou slavnostně oznámena v rámci letošního 28. ročníku Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, který se koná 11. až 13. října 2011 v Poděbradech. Vyhlášení výsledků ankety se uskuteční 11. října od 19.30 hodin v poděbradském Divadle Na Kovárně (Jiřího náměstí 1/8, Poděbrady I). Slavnostním večerem provede Lucie Výborná.

Více informací o festivalu Prix Bohemia Radio naleznete na www.prixbohemiaradio.cz a v přiložené tiskové zprávě.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace