Audiovizuální kabinet v Měsíci autorského čtení

5. srpen 2011

Český rozhlas Brno i letos obohatí veřejným poslechem rozhlasových nahrávek brněnský literární festival Měsíc autorského čtení. Programovou linii Měsíce autorského čtení doplňuje i veřejná projekce vybraných dílů cyklů brněnského studia České televize - Čtenářský deník a Česko jedna báseň s krátkými portréty českých literátů. Proto nový celek získal rozšířený název Audiovizuální kabinet.

Audiovizuální kabinet s nahrávkami Českého rozhlasu Brno proběhne ve dnech 7. – 21. července 2011 v prostorách brněnského Divadla Husa na provázku vždy v 17.30 hodin.
Rozhlasové nahrávky, které nabídne naše stanice, vznikly v literárně dramatické redakci převážně v posledním desetiletí. Vybrané autorské pořady jsou z dílny redaktorek Aleny Blažejovské (Poezie a dokument), Olgy Jeřábkové (Z archivu Olgy Jeřábkové), doplněné o rozhlasové hry v dramaturgii Hany Hložkové (Hry, které napsaly ženy) a dokumentární tvorbu režiséra Radima Nejedlého (Dokumenty a rozhlasový kaleidoskop). Mnohé z osobností, jichž se pořady týkají budou živě spolumoderovat jednotlivé večery nebo se po poslechu účastní veřejné diskuse. Návštěvníci budou mít možnost nejen vyslechnout pořad ve vysoké zvukové kvalitě, který jim třeba ve vysílání unikl, ale také si třeba připomenou hlasy těch, kteří mezi námi již nejsou.
Kompletní program je uveden na internetových stránkách brno.rozhlas.cz a www.autorskecteni.cz.
Věříme, že i letošní Audiovizuální kabinet si najde své příznivce.

Kontakt a info:
Alena Podlucká
Český rozhlas Brno, public relations
alena.podlucka@bo.rozhlas.cz
tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio