Bandorový placky s uzeným na Dušičky

Listopad je měsícem vrcholných příprav na zimu i měsícem řady svátků. Ty první, Dušičky, už tu jsou.

Ingredience
  • 1 kg brambor
  • 3 vejce
  • 3-5 vrchovatých lžic hladké mouky (podle vodnatosti brambor)
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • česnek dle chuti
  • uzené maso
  • sádlo na smažení

Maso nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Zamícháme do nich celá vejce a mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto. Podle chuti osolíme a okořeníme česnekem, kmínem a majoránkou. Na rozpálené sádlo dáme trochu těsta, na ně nasypeme kostičky uzeného masa a přikryjeme dalším těstem. Z obou stran usmažíme dozlatova.