Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Kotlety na kmíně podle Elišky Pilné
Nahlédneme do další méně známé kuchařské knihy, bude to Kuchařská příručka pro rodinu o třech i více členech, a zkusíme kotlety na kmíně.
-
Ve Starém kravíně v rokytnickém Františkově odhalují Tajemství babiččiných receptů a kuchařek
Kuchařské knihy, časopisy a receptáře z 20. století jsou k vidění v Muzeu Starý kravín ve Františkově v Krkonoších. Přilákaly redaktora Jaroslava Hořeního.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Kávový festival, Zásadská pralyže i klavírní koncert
Nabízíme několik tipů, jak strávit víkend v Libereckém kraji.
-
Oplatky podle Moučníkářky Jana Kettnera
Už jsme zde jmenovali řadu autorek kuchařských knih, ale recepty sepisovali i muži. Jednoho z nich, Jana Kettnera, představí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
-
Květák á la Ostende podle Jana Kettnera, bývalého šéfkuchaře drážďanského vegetariánského sanatoria
Už na počátku 20. století u nás vycházely vegetariánské kuchařky. Píše se v nich o přínosech i rizicích vegetariánské stravy a také jak připravit květák á la Ostende.
-
Očima dopravního experta: Značení objízdných tras uzavřené části Jablonecké ulice v Liberci
I letos budou redaktor Jaroslav Hoření s expertem Romanem Budským sledovat značení objížděk. Nejvýznamnější z platných je uzavírka ulice Jablonecká. Jak obstály objížďky?
-
Táta sledoval, jak mizí sklárny. V tradici ruční výroby skla v Novém Boru pokračují synové Novotní
Mzdy a energie drtí české sklárny. Jednou z posledních fungujících ručních výrob v Novém Boru je Novotný Glass. Pod rukama tamních sklářů vzniká například nápojové sklo.
-
V Novém Boru můžete naživo sledovat práci našich sklářů. A prohlédnout si i díla světových umělců
Jestli je možné nazvat nějaké město městem skla, pak je to Nový Bor. Tradiční ruční výrobě zůstává věrné Novotný Glass Centrum, které vybudoval proslulý sklář Petr Novotný.
-
Mníci pečení se šalvějí podle Marie Součkové
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nahlédnou do kuchařky z dob opravdového nedostatku, kuchařky válečné. Píše se tam o náhražkách i o pečení mníků se šalvějí.
-
Chlebovka s česnekem
V dobách našich babiček nebylo vždy posvícení, jak se říkalo, byly i časy nuzné tak, jak si ani představit neumíme. A vařila se třeba chlebovka s česnekem.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »