Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Nadívaná holoubata
Vrátíme se do časů, kdy běžnou součástí venkova byly holubníky a holoubata patřila i do kuchyně. Třeba nadívaná.
-
Bažantí prsa ve vinném těstíčku podle Lovcovy kuchyně Václava Soukupa
Tentokrát nahlédneme do Lovcovy kuchyně, jedné z kuchařských knih o přípravě pernaté a srstnaté zvěře, kde je mimo jiné recept na bažantí prsa ve vinném těstíčku.
-
Martinská husa podle receptu z Frýdlantska
Zavítáme na Frýdlantsko, kde se martinská husa připravovala podle receptu původem z Lužice. Jak na to, poradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
-
Pavoukárium a broukárium ve Vlastivědném muzeu v České Lípě vzbuzují nadšení i hrůzu
Na patnáct set preparátů v téměř devíti stovkách druhů můžete vidět ve Světě hmyzu a pavoukovců v České Lípě. Nabízí i dvě speciální vitríny zvané Pavoukárium a Broukárium.
-
Palačinky pro jemnou hubičku podle Jaromíra Trejbala
Připomeneme jednoho z vyhlášených kuchařů, Jaroslava Trejbala, vařil i u Buriana a ve Francii. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření od něj vybrali recept na palačinky.
-
Ve Frýdlantu na Liberecku oslavovali myslivost se studenty hospodářské a lesnické školy
Svatohubertské slavnosti opět po roce v pátek 7. listopadu pořádala Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant.
-
Je to hrozné, že, směje se první žena oceněná Dlabalovou cenou, paní doktorka Alena Schmoranzová
MUDr. Alena Schmoranzová z vysockého ústavu chirurgie ruky získala jako první žena Dlabalovu cenu za významný přínos v oblasti chirurgie ruky v České republice.
-
Kuře na smetaně podle knihy Veselé umění kuchařské
Autorem kuchařky je francouzský vědec, rozhlasový hlasatel a spisovatel, který se věnoval jednoduchým způsobům vaření, Edouard de Pomiane, vlastním jménem Pozerski.
-
Chvíli to vypadalo, že nás porazí dálnice, ale dopadlo to dobře. Zákupské konírny jsou Stavbou roku
Památková obnova koníren hospodářského dvora zámku Zákupy získala v prestižní soutěži Stavba roku hned dvě ocenění. Napínavé to bylo do poslední minuty.
-
Salát z pečení podle vrchního kuchaře a cukráře Václava Soukupa
Vyzkoušíme jeden z receptů z kuchařské knihy Václava Soukupa Saláty a jejich úprava z roku 1916. Václav Soukup před působením v Praze sbíral zkušenosti ve Vídni a v Paříži.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »