Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Skopová kýta na divoko podle knihy Vlasty Štěpánové Malá kuchařka a hospodyňka česká z roku 1903
S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením probereme historii výroby octu a přidáme víc než stoletý recept na skopovou kýtu nadivoko.
-
Anděl strážný není jen nadpřirozená bytost. Ten českolipský nabízí tipec nebo linku povídavku
Už od roku 2011 dohlíží nejen na seniory Anděl strážný, registrovaná sociální služba tísňové péče s celorepublikovým dosahem a sídlem v České Lípě.
-
Hečepeč
Nahlédneme do více než 100 let staré Pravé české kuchařky, podle které vařila babička Vladimíry Jakouběové. Spolu s Jaroslavem Hořením přidávají recept na omáčku hečepeč.
-
Jak se připravuje český tým kuchařů na mistrovství světa? Zeptali jsme se šéfkuchaře z Královky
Patrik Bečvář, šéfkuchař z restaurace na Královce v Jizerských horách, je také kapitánem národního týmu kuchařů a cukrářů, Zjišťovali jsme, na jaké soutěže se chystá.
-
Sýrové homolky podle receptu z Mříčné
V dobách našich babiček uměly hospodyně nejen vařit, ale i zpracovávat mléko na máslo a sýry. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží, jak vyrobit sýrové homolky.
-
Hovězí na česneku s majoránkou
Jaký význam měl pro vesničan chov skotu a také jak připravit hovězí na česneku s majoránkou, poví Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Ptačí hodinka, Chrastavské šlápoty nebo sklářská výstava
Nabízíme několik tipů, co o druhém lednovém víkendu dělat v Libereckém kraji.
-
Liberecké uličky z dob mistrů soukeníků
Prosincové cesty pánů Marka Řeháčka a Jaroslava Hořeního byly tak trochu adventně a vánočně laděné. Vydejte se s nimi do starých žulových uliček horního centra Liberce.
-
Sbírka na záchranu Jizerskohorského muzea. V životě jsem tolik podpory necítil, děkuje provozovatel
Více než 170 let stará památka, Jizerskohorské technické muzeum v Bílém Potoce, má od povodní na Smědé podemleté základy. Záchrana statiky bude stát přes 3 miliony korun.
-
Koláč se slaninkou podle babiček z Českodubska
Připomeneme, jak se na vesnici nakládalo s masem a sádlem ze zabijačky, a vyzkoušíme koláč se slaninkou.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »