Český rozhlas Brno bude plný návštěvníků

3. červen 2011

I letos se otevřou dveře naší rozhlasové stanice, aby si naši posluchači mohli prohlédnout studia, něco se dozvědět z historie a současnosti rozhlasu a být při živém vysílání. Rozhlasové dveře se návštěvníkům otevřou v sobotu 11. června v 9 hodin. Na organizované prohlídky rozhlasu s výkladem se mohou zájemci objednat telefonicky nebo e-mailem. Bezprostředně na Den otevřených dveří naváže živé vysílání pořadu Rendez-vous z náměstí Svobody v Brně ve 14 hodin.

Ve vysílacím studiu A uvidí první návštěvníci moderátorku Markétu Jetelovou v pořadu Dobré ráno do 9.30 hodin. Markétu poté ve studiu vystřídá redaktor a moderátor Josef Veselý. Ponechali jsme sice jeho pořadu název Toulky českou minulostí, ale můžete očekávat spíš pořad zábavného charakteru a povídání si s posluchači přímo ve studiu a po telefonu. V magazínu Apetýt plus po desáté hodině uslyší a uvidí přítomní tak trochu naše hosty: zlínské redaktorky a moderátorky Věru Hotařovou a Danu Lipovskou. Budou si třeba povídat s produkčními naší stanice o tom jak vzniká vysílání. V poledne k mikrofonu zasedne moderátorka Květa Navrátilová a potěší posluchače dechovkou v pořadu Blahopřání s písničkou až do 14 hodin. K živému vysílání patří i aktuální zpravodajství každou hodinu. S čerstvými zprávami bude seznamovat hosty i posluchače Petra Polzerová a Zdeněk Truhlář.
„Po druhé hodině se sice dveře rozhlasu zavřou, ale živé vysílání bude pokračovat na náměstí Svobody“, dodává k programu ředitel brněnského studia Ludvík Němec. Od rána se na programovém pódiu Českého rozhlasu Brno v rámci akce Brno město uprostřed Evropy bude střídat bohatý kulturní program s řadou souborů a umělců, ale po 14 hodině bude patřit pódium dvouhodinovému přenosu pořadu Rendez-vous s Marcelou. Marcela Vandrová představí divákům například zpěváka Pavla Nováka ml., zahraje Brněnská heligonka a snad přijde i zpěvák Laďa Kerndl.

Další informace najdete na brno.rozhlas.cz.

Spustit audio