Český rozhlas hlavním mediálním partnerem 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu ve Zlíně

28. květen 2012

Český rozhlas se stal hlavním mediálním partnerem již 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu ve Zlíně, který se koná od 27. května do 3. června. Chystá vysílání ze speciálně připraveného studia a program v rámci Dne dětí s Českým rozhlasem na náměstí Míru v pátek 1. června.

Studio najdou návštěvníci festivalu v prostorách společenského a nákupního centra Zlaté jablko, konkrétně v kavárně Coffee & CO. Po celý týden odtud budou ve vybraných časech odbavovány pořady pro jednotlivé stanice, zejména pak pro Český rozhlas Dvojku a Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost se podívat, jak vypadá studio, na vysílání a také se setkají se zajímavými hosty.

Programová náplň studia je velmi bohatá. Moderátor Jiří Kokmotos připraví každý den festivalu několik živých vstupů pro Český rozhlas 1 – Radiožurnál, bude předtáčet příspěvky pro zpravodajství a také vstupovat živě do pořadu Ranní Radiožurnál. Na stanici Český rozhlas Dvojka se od pondělí do čtvrtka odvysílá ve 13.30 hodin v rámci pořadu Odpoledne s Dvojkou pravidelná rubrika Přepadovka a vysílání doplní několik dalších vstupů do stejného pořadu. Ve středu 30. května odvysílá ČRo Dvojka hodinový přenos mezi 15. – 16. hodinou, ve čtvrtek 31. května posluchače ze Zlína pak osloví hodinové Domino. V sobotu připraví Pavel Kudrna ze Zlína hodinový pořad Výlety s Dvojkou, a to mezi 14. a 15. hodinou.

V pátek 1. června připravil Český rozhlas pro všechny děti, jejich rodiče, ale i další návštěvníky zábavný program – Den dětí s Českým rozhlasem. Od 10.00 do 19.00 hodin budou mít všichni, kteří dorazí na náměstí Míru ve Zlíně, příležitost pobavit se s Českým rozhlasem. Čeká na ně spousta soutěží o zajímavé ceny, nafukovací atrakce a spousta dárků. Ti nejmenší se mohou těšit na malování s Honzou Lušovským, malování obličejíčků a na pohádku O kouzelné kuličce. Odpoledne vystoupí finalisté soutěže start.rozhlas.cz. Od 15.00 hodin se podíváme do Irska s irskou kapelou Poitin a zatančíme si typické irské tance se skupinou Ryengle. Od 17.00 hodin vystoupí Marek Ztracený a následně zahraje všem návštěvníkům známé písničky kapela Děda Mládek Illegal Band.

Více informací o vysílání Českého rozhlasu v rámci filmového festivalu naleznete na rozhlas.cz, program Dne dětí s Českým rozhlasem pak v příloze této tiskové zprávy.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace