Český rozhlas je opakovaně nejdůvěryhodnějším médiem v České republice

19. červen 2024

Podle letošní studie Digital News Report od Reuters Institute* si Český rozhlas drží první místo v žebříčku důvěryhodnosti zpravodajských médií. Věří mu 62 % dotázaných.

Analýzu o stavu médií ve světě vydává každoročně oxfordský institut Reuters pro studium žurnalistiky (RISJ) na základě průzkumu v jednotlivých zemích. I letos Český rozhlas potvrdil svoji pevnou pozici nejdůvěryhodnějšího média. Oproti minulému roku mu důvěřuje ještě o 3 % více respondentů. Na druhém místě se i letos drží Česká televize.

„Pevnou pozici Českého rozhlasu, který respondenti vnímají jako nejdůvěryhodnější médium, považuji za důležité ocenění naší práce. Potvrzujeme tak naše postavení nestranného a objektivního vysílatele. Studie jasně ukazuje, že lidé veřejnoprávním médiím důvěřují, “ řekl generální ředitel René Zavoral.

Důvěryhodnost médií v Česku

Zajímají vás kompletní výsledky studie Digital News Report 2024? Na této stránce si můžete stáhnout finální zprávu a zjistit podrobnosti nejenom o českém mediálním trhu.

/*Mezinárodní výzkum Digital News Report, který pořádá Reuters Institute a University of Oxford, každoročně hodnotí zpravodajské zdroje ve 47 zemích světa, zkoumá důvěryhodnost médií a chování čtenářů, posluchačů a diváků. Tento výzkum byl realizován na přelomu ledna a února 2024 na reprezentativním vzorku 2 000 obyvatel ČR.

Spustit audio